Mike Stavenuiter en Sandra Swart-Smit
Mike Stavenuiter en Sandra Swart-Smit (Foto: Irina Hoffer)

Vivant in andere handen

BOVENKARSPEL - Nog een paar dagen en dan is het zover, dan is Mike Stavenuiter officieel de nieuwe eigenaar van tabakswinkel Vivant in het Streekhof. Hij neemt het over van Sandra Swart-Smit, die de winkel samen met haar echtgenoot Paul uit het niets opbouwde. De overdracht wordt zaterdag 1 juni feestelijk gevierd. Nieuwe eigenaar Mike is aanwezig, er zijn diverse activiteiten en alle klanten van die dag maken kans op een weekendje weg!

Feestelijke introductie nieuwe eigenaar Vivant

Sandra startte zestien jaar geleden met haar winkel Vivant. Ze had al tien jaar een winkel in Hoorn en wilde een nieuwe winkel vanuit het niets opbouwen. "De locatie is goed, het is licht en midden in de centrale hal van het winkelcentrum." Sandra was destijds meteen enthousiast en zat al een tijdje te azen op het plekje. "En ik had een goed team vaste medewerkers." Dat trouwens bij de wisseling van eigenaar gewoon in de winkel blijft werken. Mike knikt: "Voor de klant blijven de winkel en de mensen vertrouwd."

Nieuwe productgroep

Vorig jaar voegde Sandra het product Eyelove toe aan haar winkel. "Ik was op zoek naar een nieuwe productgroep en mijn oog viel op een advertentie van Eyelove. Ik dacht meteen: dat is het!" Hoewel EyeLove er eerst niet voor open stond, wist Sandra ze te overtuigen. "Gedachten zijn krachten", glimlacht ze. "En het is een enorm succes."

Mike en Sandra kennen elkaar al lang, tijdens zijn opleiding voor de detailhandel op het Horizoncollege liep hij stage bij Sandra in de winkel. Het klikte zo goed, dat hij een half jaar extra stage aanvroeg bij haar in de winkel. Nu heeft hij niveau vier afgerond en is afgestudeerd als filiaalmanager. Hij werkte vier jaar in de sportwinkel Time4you in Enkhuizen. "Via via hoorde ik dat het te koop stond en nam ik contact op met Sandra." Sandra en haar man gunden Mike deze kans.

"We zien onszelf in hem terug: jong, enthousiast, positief en er helemaal voor gaan!"