De aanhang op de publieke tribune tijdens de doorslaggevende raadsvergadering van afgelopen donderdag 11 juli
De aanhang op de publieke tribune tijdens de doorslaggevende raadsvergadering van afgelopen donderdag 11 juli (Foto: aangeleverd).

GTS gered door gemeente

GROOTEBROEK - Onlangs heeft de gemeente Stede Broec de helpende hand uitgestoken naar turnvereniging GTS. De gemeente kocht de hallen aan waardoor het 20-jarig jubileum, aan het einde van het jaar, is verzekerd. Aan het besluit van de gemeente gingen veertien spannende maanden vooraf. Maanden waarin keihard werd gestreden hebben voor het voortbestaan van de prachtige club.

''Verschillende keren zag het er naar uit dat dit niet zou lukken. En dat al onze inspanningen tevergeefs waren geweest. Maar, opgeven is voor ons nooit een optie geweest. Dat was niet altijd makkelijk, het heeft letterlijk tranen en energie gekost. Maar als we het even niet meer zagen zitten, dan vonden we als bestuur met elkaar steeds weer de kracht om door te gaan. Wat daarbij enorm geholpen heeft, is de enorme steun die we gehad hebben. Die steun kwam in de eerste plaats van onze trainers en leden, die ons door alles heen zichtbaar steunden en steeds weer bereid waren om in actie te komen. Hun aanwezigheid op de publieke tribune afgelopen donderdag 11 juli in het gemeentehuis was daar een prachtig voorbeeld van. Daar zat gewoon een kleine 200 man om GTS te steunen. Steun was er ook van de OP. Deze politieke partij zorgde er voor dat er in april een motie werd aangenomen door de raad om de mogelijkheden van de aankoop van onze hallen alsnog te onderzoeken. Fractievoorzitter Wilma de Wit en vooral ook Piet Zwaan hebben deze positieve uitkomst mogelijk gemaakt. Steun was er ook van de eigenaresse van het complex, die tot twee keer toe de vraagprijs verlaagde. En dan was er de continue steun van de pers: de schrijvende pers, radio en televisie, die voortdurend aandacht hadden voor onze situatie en ons daardoor steeds in beeld hielden. En natuurlijk zijn we dank verschuldigd aan de KNGU voor haar steun. Steeds opnieuw dachten ze met ons mee en boden ons praktische hulp aan. De directeur van de KNGU, Marieke van der Plas, zette zich zelf persoonlijk voor ons in met een video-statement tijdens de bepalende raadsvergadering van afgelopen donderdag (11 juli). We zijn ontzettend blij met het eindresultaat. We gaan er alles aan doen om met onze prachtige vereniging een fantastische doorstart te maken. Dat zijn we ook aan de politiek en gemeente verplicht. Hun vertrouwen in ons voortbestaan en de financiƫle risico's die ze daarvoor genomen hebben, zullen we niet beschamen.''