Enkhuizer Harddraverij is voor velen de mooiste dag van het jaar.
Enkhuizer Harddraverij is voor velen de mooiste dag van het jaar. (Foto: Maartje Brakenhoff)

Feestje op de Paktuinen staat weer als een huis

ENKHUIZEN - John de Leeuw en Lindsey Pegram domineren het kortebaanseizoen van 2019. De twee pikeurs wonnen tot nu toe samen elf van de vijftien koersen. De kans is groot dan zij ook domineren tijdens de kortebaan van Enkhuizen donderdag 19 februari.

Samen strijden om de winst

Het is eerder een gewoonte dan een verrassing dat De Leeuw en Pegram samen strijden om de winst in het piekeursklassement. Pegram won vorig jaar het klassement. De Leeuw won de vier jaar daarvoor.

Wedden

De kans is groot dat deze pikeurs ook in Enkhuizen om de overwinning strijden. De Leeuw scoort dit jaar opnieuw met de paarden van Stal van Groningers. Pegram scoort vooral met meer ervaren paarden die inmiddels een starthandicap hebben van vijf meter, Eliot Charisma, Calistokingsdeep en Southwind Raptor. De eerste won vorig jaar op de Paktuinen.

Grote Prijs

De Harddraverij begint om half tien met de optocht van authentieke rijtuigen vanaf de Koepoort, langs de Westerstraat, het stadhuis, de Breedstraat, De Dijk en Paktuinen. Deelnemers van de optocht doen mee aan het ringsteken en schoonrijden vanaf 10.00 uur in de Paktuinen. Om 13.00 uur begint de Kortebaandraverij om de grote prijs van Enkhuizen. Rond 18.00 is de winnaar bekend. De dag wordt om 20.45 traditioneel afgesloten met een groots vuurwerk aan de steiger van het Dirk Chinaplein. Zie enkhuizerharddraverij.nl voor het hele programma.

Medemblikker IJsbrand van Belleghem naar finale 'The Voice Senior'

Tijdens de Enkhuizer Harddraverijdag treedt The Voice Senior finalist IJsbrand van Belleghem op in De Nieuwe Doelen.

De Medemblikker zanger (65) is een dag later op de nationale televisie te zien in de finale van The Voice Senior. De finale van The Voice Senior is vrijdag 20 september live te zien om 20.30 uur bij RTL4. Vergeet niet te kijken en te stemmen!

Frans Bauer

Coach Frans Bauer was in The Voice Senior vol lof over de Medemblikker, die hij vooraf had geadviseerd om dichter bij zichzelf te blijven. "Als jij zingt zoals je bent, dan word ik blij. Dan gebeurt er dat stukje extra."

Finale

In de knock-outs zong hij You're such a good looking woman van Tom Jones. Van Belleghem mocht als eerste deelnemer van Team Frans automatisch plaatsnemen in een van de twee finalestoelen.

Na afloop van de andere optredens zat hij daar nog steeds en plaatste zich daarmee voor de finale.

Medemblikker IJsbrand van Belleghem treedt op Harddraverijdag op in De Nieuwe Doelen.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding