Ernesto zoekt een leuk gastgezin. Wie heeft een plekje voor hem?
Ernesto zoekt een leuk gastgezin. Wie heeft een plekje voor hem? (Foto: aangeleverd)

Studenten zoeken gastgezinnen

GROOTEBROEK - Buitenlandse studenten Francesca (Italië), Ernesto (Bolivia) en Rio (Japan) komen in augustus voor een schooljaar naar Nederland en zijn welkom op het Martinus College in Grootebroek. Zij zoeken een gastgezin in (omgeving) Grootebroek.

Met het programma High School Holland biedt Travel Active - Nederlands grootste uitwisselingsorganisatie - buitenlandse jongeren de mogelijkheid om naar Nederland te komen en kennis te maken met de Nederlandse cultuur. Zij volgen onderwijs volgens Nederlandse maatstaven, ontdekken de schoonheid van Holland en leren de taal. Met als streven dat dit avontuur iets oplevert voor beide partijen. Tijdens hun verblijf ervaren zij hoe het is om bij een Nederlands gastgezin te verblijven en zo het maximale uit hun uitwisseling te halen.

Francesca (17) woont in een klein stadje Sardinië, Italië. "Ik wil later graag psycholoog worden. Ik vind het leuk om naar school te gaan en kan goed omgaan met leraren en klasgenoten." Francesca is sportief en houdt van zwemmen en mountainbiken, daarnaast bespeelt ze ook meerdere instrumenten en houdt ze van koken.

Ernesto (16) woont in Trinidad, Bolivia, samen met zijn oma, tante, oom en nichtje. "Mijn ouders waren nog erg jong toen ze mij kregen en daarom ben ik opgegroeid bij mijn familieleden." Ernesto houdt van fietsen, films kijken en praten met mensen.

Rio (16) woont in Hyogo prefectuur, vlakbij Kobe City in Japan. "Ik volg daar de Global course, want ik wil graag Engels leren en meer te weten komen over internationale onderwerpen." Rio is ook erg sportief en houdt van dansen en Kendo. Ze speelt basgitaar en houdt ervan om met vrienden af te spreken.

Gezinnen met en zonder kinderen, alleenstaand, jong of al wat ouder: alle samenstellingen van gastgezinnen kunnen deze drie studenten een warm thuis bieden. Zolang men maar enthousiast is en openstaat voor een interculturele ervaring. Nieuwsgierig naar hun hele profiel? Kijk dan op www.travelactive.nl/high-school-holland/overzicht-buitenlandse-studenten. Neem contact op via tel. 020-7372062 of stuur voor meer informatie een e-mail naar gastgezinworden@travelactive.org.

Rio wil graag naar het Martinus College in Grootebroek. Kan iemand haar aan een thuis helpen?