De nieuwe Clio is ruimer dan ooit
De nieuwe Clio is ruimer dan ooit (Foto: aangeleverd)

Gloednieuwe Renault Clio

REGIO - Een gloednieuwe Renault Clio komt op de markt. De kans is groot dat de nieuwe Clio de harten van consumenten gaat winnen. Check hieronder waarom.

De Clio lijkt misschien sterk op zijn voorganger, maar heeft dit keer de huidige familieneus van het merk meegekregen. Een logische keus. Men was fan van het uitgaande model, dus Renault leek wel gek om het mes in dit ontwerp te zetten. Met dit bekende recept in een opgefriste uitdossing kan de Clio er weer jaren tegenaan. Hoewel het uiterlijk erg lijkt op het oude model, is de Clio wel degelijk een nieuwe auto op een nieuw platform. Dit maakt het mogelijk dat er een (deels) elektrische auto van de Clio gemaakt kan worden. De Fransoos in hybride vorm kan volgend jaar verwacht worden.

Keuze

De nieuwe Clio is ruimer dan ooit. Daarnaast is er een groot display in de middenconsole geplaatst voor zaken als infotainment en navigatie. Combineer dit met zachte materialen en dit maakt de nieuwe Clio een typisch Franse auto. Keuze genoeg wat betreft uitvoering. Benzine, diesel, later een hybride, een LPG-optie en nog later een volledige elektrische variant. Renault probeert met de Clio een breed publiek te bedienen en dat doen ze door de hatchback met allerlei motorvarianten aan te bieden. Instappen doe je met een 1.0 TCe driecilinder turbo met 100 pk tot de TCe met 130 pk. Later komt er ongetwijfeld nog een Clio R.S., een variant die petrolheads meer zal aanspreken.

De Clio is te koop vanaf 17.290 euro. Ter vergelijking: De Ford Fiesta is er vanaf 17.245 euro en de Peugeot 208 gaat 17.580 euro kosten. Daarmee concurreert de hatchback met de rest, maar is de nieuwe Clio niet de goedkoopste.