Kermis belooft spektakel bij dorpshuis De Schalm
Kermis belooft spektakel bij dorpshuis De Schalm (Foto: Alessio Cesario Pexels Stock)

Losgaan tot in late uurtjes

WESTWOUD - Dorpshuis-café de Schalm in Westwoud maakt 'de borst nat' voor aankomend kermisweekend. Lees hier meer over het spectaculaire programma dat zich uitstrekt van vrijdag 23 tot en met dinsdag 27 augustus.

De kermis in de Schalm begint vrijdagavond met het optreden van Ramified. Jonge muzikanten uit Westwoud en omgeving. Namelijk; Boris Kalshoven, Dirk van Kampen, Jesse Stam, Swen Broersen en Terri Steneker. Afgelopen jaar hebben ze al op veel verschil- lende festivals hun kunsten laten horen. In de beukzaal draait DJ Ferry van Ferry's feestcafé de gekste platen. Losgaan tot in de late uurtjes. ''En dan hebben we nog Old Westforest met Johan de Graaff, Bas Rijpkema, Marlou Molenaar en Barry Grent'' vertelt een woordvoerder van de organisatie.

Weekendprogramma

Zaterdag start om 17.00 uur met de kermisquiz onder leiding van Koos Schipper en een lieftallige assistent. In de pauze een heerlijke barbecue. Opgave kan in teams met twee tot zes personen, kosten € 12,50 p.p.Naast algemene rondes zijn er ook enkele speciale Westwoud rondes. Opgeven via: deschalmwestwoud@quicknet.nl of aan de bar. DJ Cees Weel draait verzoekjes en vunzige plaatjes in het café. In de beukzaal draaien DJ Eck alias Ilco Groot en DJ Ferry Broers de tent plat. ''Zaterdagavond is Roel's medicijnenbar on fire. Hier kunt je terecht voor je uppers en downers. Shots en insuline- spuiten liggen klaar voor gebruik. Zondag overdag komt op herhaling de West Friese band Carpet Burns. Met grote artiesten:Jos Kolenberg, Enrico Kors, Huub Sijm, Esther Hoogland, Erik Nieuweboer, Hans Schipper en Bert Schipper. DJ Cees Weel en de Westwouder met de grootste discoplaten collectie van het Noordelijk halfrond DJ Vinnie Vinyl alias Vincent de Boer draaien op het terras en in het café. In de beukzaal wederom DJ Eck en die maakt je gek!''

Maandag en dinsdag

''We beginnen maandagmiddag met onze vrienden The Blue Devil's, de beste sixties band uit de regio. Later draait DJ Cees Weel ons helemaal scheel met verzoekjes van Dreetje tot Daddy Yankee. Dinsdag beginnen we de dag met Schalmgames (vrijblijvend) op het terras of in het cafe. Ringball 21, Tissue trekken, 30 seconds, Jenga, keerten en optioneel buikglijden. We sluiten de kermis af met DJ Cees Weel en de zingende opticien Michael Nobbe. We wensen iedereen een fijne kermis in de Schalm'', aldus Roel Zilver namens de organisatie.