Maak kennis met mode onderzoeker Theodorus Johannes in Zuiderzeemuseum.
Maak kennis met mode onderzoeker Theodorus Johannes in Zuiderzeemuseum. (Foto: Julius Thissen)

Folklore, creatief en muzikaal

ENKHUIZEN - Leren hoe je een gat in jouw kleding repareert of je eigen initialen borduurt? Dat kan in het Handwerkstation elke zaterdag vanaf 2 november 2019 tot en met 8 februari 2020

In het Handwerkstation leren bezoekers alle geheimen van het breien met kralen, creatief borduren en het repareren – stoppen, krammen, mazen – van gaten of scheuren.

Theodorus Johannes

De kledingstukken in de tentoonstelling Kleren maken de vrouw vormden een inspiratiebron voor onderzoeker en documentairemaker in de mode Theodorus Johannes.

Theodorus Johannes is elke tweede en vierde zaterdag van de maand aanwezig om bezoekers extra te inspireren.

Het Handwerkstation is gevestigd in het atrium van het binnenmuseum van het Zuiderzeemuseum en open van 10.30 tot 17.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig en deelname is gratis voor museumbezoekers.

Vernieuwing

In verband met de vernieuwing van de vaste tentoonstelling is het binnenmuseum vanaf 1 november 2019 tot 14 februari 2020 alleen geopend tijdens de weekenden en de kerstvakantie voor de tentoonstelling Kleren maken de vrouw en de aanvullende creatieve en muzikale activiteiten.

Tijdens deze periode is het museum te bezoeken tegen een aantrekkelijke entreeprijs van vijf euro inclusief een kopje koffie of thee (tarief voor kinderen t/m 12 jaar is 3,50 per persoon inclusief een beker limonade).

Leukste uitje

In 2019 ontving het museum van de ANWB de zilveren award voor het leukste uitje van Noord-Holland.