kruiwagen Ecoproject Toos Brink
kruiwagen Ecoproject Toos Brink (Foto: Toos Brink)

Samen klussen in de natuur

BOVENKARSPEL - Zaterdag 2 november wordt er in het Ecoproject gesnoeid, gemaaid en takken gerild in het kader van de landelijke Natuurwerkdag.

Gezellig, gezond én goed voor de natuur, het kan! Samen de handen uit de mouwen steken, lekker bezig in de frisse buitenlucht, aan de slag om het voormalige eiland van twee hectare in het Streekbos mooi, afwisselend en educatief toegankelijk te houden. Het gereedschap wordt beschikbaar gesteld door Landschap Noord-Holland. Werkkleding en bescherming bij regen worden aangeraden. Deelnemers kunnen eventueel een snoeischaar meenemen. Er is keus in lichte of zwaardere klussen. De natuurdag start om 9.00 uur in het Streekbos met een verse kop koffie en eindigt vroeg in de middag met een kom stevige soep. Wie mee wil helpen kan contact opnemen met w.kaagman@ivn-westfriesland.nl of bellen met 0228 516 367 (na 19.00 uur graag).

Filmvoorstelling

Zondag 3 en woensdag 20 november wordt in de Terpzaal bij het IVN West-Friesland in het Streekbos Paviljoen een film vertoond over de Noordzeekust van Den Helder naar IJmuiden. De film is samengesteld door Wien Hoekzema en Kees Langedijk en duurt ruim een uur. De film verhaalt over het ontstaan van de kust in de prehistorie, tot waar de Romeinse grens reikte, wat Napoleon hier deed, maar ook de Hoogovens bij IJmuiden en de drinkwatervoorziening in de duinen. De film op zondag 3 november wordt vertoond om 14.00 uur (aanmelden voor 30 oktober via f.buskok@ivn-westfriesland.nl). De film van woensdag 20 november begint om 20.00 uur (aanmelden voor 17 november via j.l.verhoeven@ivn-westfriesland.nl). De kosten zijn vier euro per persoon.

Maritiem Den Helder in film Noordzeekust.