Georgisch Vocaal ensemble Dzmano.
Georgisch Vocaal ensemble Dzmano. (Foto: aangeleverd)

Georgisch Vocaal ensemble Dzmano in Pancratius

OOSTERBLOKKER - Georgisch Vocaal ensemble Dzmano uit 'Wie is de Mol' toert komend najaar door Nederland. Het ensemble treedt zaterdag 19 oktober om 20.00 uur op in Cultureel Centrum Pancratius, Oosterblokker 98 in Oosterblokker. Met gastzangers Levan Samkurashvili sr. en Levan Samkurashvili jr.

Na de uitzending van Wie is de Mol in Georgiƫ zijn veel Nederlanders in de ban geraakt van deze betoverende cultuur. Met name heeft de meerstemmige zang, die klonk in het grottencomplex Vardzia, bij veel kijkers een diepe indruk achtergelaten.

De zangers uit Akhalsikhe zijn in Nederland op tournee en geven meer dan twintig concerten op verschillende locaties. Het ensemble brengt prachtig meerstemmige volksliederen, waarbij ze zichzelf begeleidt op de Panduri, een authentiek Georgisch instrument. De leden zingen liederen over de natuur en de liefde maar ook over strijd en geloof. De polyfone zang van Georgiƫ is zeer oud en staat op de wereld erfgoedlijst.

Naast concerten geven de heren ook verschillende workshops en is gelegenheid om deze Georgische beroemdheden persoonlijk te ontmoeten. Een unieke kans om van heel dichtbij deze bijzondere cultuur te beleven en te leren kennen.
De zaal is open vanaf 19.30 uur. Een kaart kost 12,50 euro. Meer informatie of kaarten reserveren kan via Joke van der Weide: joke@kunstwerkplaats.com of bel 06-55775268.