Afbeelding
(Foto: )

Prijsuitreiking tuinkeuring

ENKHUIZEN - De slotavond van het keuringsseizoen 2019 wordt gehouden op vrijdag 18 oktober om 19.30 uur in het Clusius College, Elzenlaan 2 in Grootebroek. De zaal is open om 19.00 uur.

Dit jaar zijn 22 tuineigenaren gekeurd. De categorieën zijn als volgt ingedeeld: bollen, supercup, tuinen tot 200 m², tuinen tot 500 m² en tuinen van 500 m² en meer.

Onder de tuinliefhebbers heerst deze avond een gezonde rivaliteit. Wie gaat er in de genoemde categorieën met de eerste prijs strijken en wie is de winnaar van de supercup?

De jury heeft dit jaar voor het eerst gelet op de biodiversiteit van de tuinen. Is er in de tuin aandacht gegeven om bijen, insecten, vogels en vlinders er zich thuis te laten voelen? Hoe is het gesteld met de waterhuishouding en wordt alles netjes opgeruimd of mag de natuur dit doen?

Uitreiking

De organisatie heeft dit keer Riekele Zwagerman bereid gevonden om de prijzen uit te reiken. Riekele werkte jaren op het Clusius College in Grootebroek en zet zich nu onder meer in bij Sow To Grow in Enkhuizen

Leden en niet-leden zijn van harte welkom om de avond bij te wonen. De entree is gratis.

Meedoen

Belangstelling om mee te doen aan de tuinkeuring in 2020? Geef het op deze avond door aan een van de commissieleden of via keesschouten@quicknet.nl

De prijswinnaars worden ook in het clubblad de Convo bekend gemaakt.