Oog voor Optiek is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur. Op zaterdag tot 17.00 uur.
Oog voor Optiek is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur. Op zaterdag tot 17.00 uur. (Foto: aangeleverd)

Oog voor Optiek: betere ogen

ENKHUIZEN – Oog voor Optiek onderscheidt zich door uitgebreide oogmetingen met de nieuwste onderzoeksapparatuur. Nieuw is de OCT-scan waarmee de optometrist het netvlies kan onderzoeken.

'Altijd zekerheid over gezondheid van je ogen'

Oog voor Optiek heeft daarmee een unieke expertise. "Vanwege onze deskundigheid verwijzen huisartsen ook naar ons met een spoedgeval of de vraag of wij een netvliesonderzoek willen doen bij een patiënt", vertelt optometrist en eigenaar van Oog voor Optiek Maarten Vossen. "Met de OCT-scan kunnen wij de lagen van het netvlies in beeld brengen en de gezondheid van het oog en het netvlies controleren waardoor we op tijd zien of zich problemen voordoen met het midden van het netvlies, zoals de macula. Als zich daar bijvoorbeeld een probleem voordoet, kun je dat niet corrigeren met een bril. Daarmee bieden we essentiële kennis die je snel beschikbaar wilt hebben."

Tijd en zekerheid

Ook het feit dat een optometrist de ogen meet, is waardevol. "Een optometrist heeft verstand van zowel de anatomie, fysiologie als de pathologie van het oog en kan als enige pluis of niet pluis onderscheiden. Zonder gedegen oogonderzoek worden oogproblemen niet onderkend. Dat kan later vervelende gevolgen hebben. Iedereen mag oogmetingen doen, maar als optometrist heb je erkende HBO-papieren nodig."

Daar komt bij dat alleen een optometrist diagnostische farmaca mag gebruiken ter verwijding van pupillen. Daarmee kan goed in de binnenkant van het oog worden gekeken. Vossen: "Wij zijn echt ingericht op signaleren van problemen en op tijd doorverwijzen. Daarmee spaar je tijd en heb je altijd zekerheid over de gezondheid van je ogen."

Glazen

Als onafhankelijke optiekwinkel is Oog voor Optiek niet afhankelijk van een bepaalde glasleverancier. Dat biedt veel voordelen.

"Wij kiezen het type glas dat precies past bij de klant. Doordat we ook veel en uitgebreid meten, krijgt de klant bij ons een gepersonaliseerd advies op maat."

Eigen identiteit

Natuurlijk zijn ook de monturen belangrijk; bij Oog voor Optiek geen eenheidsworst. "We hebben monturen van aparte merken in verschillende maten zoals Face a Face, L.A. Eyeworks en Anne & Valentin. We kopen alles zelf in. Het leuke daarvan is dat we weten wie onze klanten zijn en zo gericht kunnen inkopen. In West-Friesland hebben mensen hun eigen identiteit. Daar kunnen we mooi op inspelen!"

Meer informatie: bel 0228-322840 of kijk op www.oogvooroptiek.nl.