De delegatie aan de lunch in De Theetuin na de onthulling van het naambord van de kinderboerderij.
De delegatie aan de lunch in De Theetuin na de onthulling van het naambord van de kinderboerderij. (Foto: Aangeleverd)

Opening Syngentahoeve en Theetuin

ENKHUIZEN – Woensdag 18 december is het naambord van de kinderboerderij Syngentahoeve in Enkhuizen onthuld. Dit was het startsein voor de 'zachte opening' van het nieuwe bezoekerscentrum Hertenkamp Enkhuizen, midden in het Wilhelminaplantsoen.

Na de onthulling werd aan de delegatie van de gemeente, waar onder wethouder Dorus Luyckx (met portefeuille Sociaal Domein), directie Syngenta en Leekerweide, in de nieuwe Theetuin een lunch aangeboden.

De Theetuin is met deze officiële handeling helemaal klaar om gasten te ontvangen.

Serre

Vanuit de serre, De Theetuin dus, en het terras hebben bezoekers straks een mooi zicht op het groen, de hertenweide en de kinderboerderij.

De Theetuin wil leuke werkplek zijn voor mensen met verstandelijke beperking

Gastheer Hans Metten is opgetogen. "De gezellig en eclectisch ingerichte ruimte zorgt voor een warme sfeer waar je je thuis voelt, lekker op de bank met een cappuccino, een potje schakend aan tafel, werkend op je laptop aan de bar, genietend van een heerlijk broodje, een kopje soep of een stuk huisgemaakte appeltaart. Deze gerechten worden klaargemaakt én geserveerd door, onder andere, mensen met een beperking, die dit als taak hebben in hun dagbesteding bij Leekerweide."

Kinderen

Ook aan de kinderen is gedacht.

Hans: "Zij kunnen zelfstandig spelen bij het kinderhuisje, rondlopen, ontdekken; met de verrekijker, vogels bekijken, opzoeken welke het zijn en bladeren in diverse educatieve boeken over plant en dier, terwijl de ouders dichtbij een oogje in het zeil kunnen houden."

Openingstijden

De komende weken wordt de verbouwing afgerond.

"We gaan de komende tijd verder met het sfeervol inrichten van het terras én de omgeving.Vanaf woensdag 8 januari 2020 heten we iedereen welkom in De Theetuin op woensdag, zaterdag en zondag tussen 10.30 en 16.00 uur."

De Theetuin is in de toekomst ook te huur voor vergaderingen, kinderpartijtjes en bruiloften en partijen.