Kerstplezier in de etalage van Jellie's Fashion.
Kerstplezier in de etalage van Jellie's Fashion. (Foto: Madelon Dielen)

Sfeervolle etalages verdienen aandacht vinden ruim 460 stemmers

ENKHUIZEN - De Graaff van Enckhuysen en Jellie's Fashion zijn de winnaars van de etalagewedstrijd Licht in Enkhuizen. Drie ondernemers ontvingen een eervolle vermelding.

Donderdag 19 december werden de winnaars van de etalagewedstrijd Licht in Enkhuizen bekendgemaakt. Een vakjury besloot dit jaar dat De Graaff van Enckhuysen de mooiste etalage had. De winkelier beeldt het verhaal van De Scheepskapitein van Enkhuizen smaakvol uit met een scheepsmodel en verschillende scheepsattributen. De bezoekers van de stad stemden het vaakst op de etalage van Jellie's Fashion. Beide winkeliers wonnen een helikoptervlucht voor twee boven Enkhuizen en een deel van de Zuiderzee.

De jury, bestaande uit Henk van Wielink (voorzitter Sow to Grow), Paul van Ommen (directeur BBZ), Annemarike van Putten-Bunschoten (algemeen en cultureel manager van De Drom) en Stephan Warnik (algemeen directeur Zuiderzeemuseum), vindt de etalagewedstrijd een goed initiatief omdat ondernemers en museum samenwerken om bezoekers een sfeervolle beleving te bieden in de binnenstad van Enkhuizen.

Helikoptervlucht boven Enkhuizen en IJsselmeer

Vermeldingen

De jury deelde dit jaar ook drie eervolle vermeldingen uit. De Sprong damesmode heeft op een heel creatieve en toch bescheiden wijze het Zuiderzeelicht verhaal vormgegeven met een handgemaakt ontwerp.

De publiekswinnaar van 2018 en 2019 Jellie's Fashion wordt door de jury geprezen om de overduidelijke kerstsfeer waar zelfs bewegende onderdelen niet ontbreken.

Ten slotte vindt de jury ook de etalage van Bakkerij Rood wederom een eervolle vermelding waard. De kleine etalageruimte wordt volledig benut en is smaakvol ingericht. De etalages zijn nog tot en met zaterdag 4 januari 2020 te bewonderen.

Prijs voor stemmers

Ook onder de stemmers zijn prijswinnaars gevallen. Met elf van de ruim 460 stemmers wordt contact opgenomen om de prijzen te overhandigen.

De prijzen bestaan uit een helikoptervlucht boven Enkhuizen en een deel van het IJsselmeer voor twee personen ter beschikking gesteld door het Zuiderzeemuseum, een luxe gevulde tas van Bewust Winkelen, twee pakketten met wijn, kaas en noten van De Graaff van Enckhuysen, een taartenbon van Bakkerij Rood en cadeaubonnen van Linda Mode Accessoires, het Zusje van Tierlantijn, Tierlantijn wonen en Jellie's Fashion.

Tal van ondernemers namen deel aan de wedstrijd.

Deelnemende winkels

Dat waren: Het Coffy Huys, Tierlantijn Wonen, De Wit Beeld Geluid Witgoed & Muziek, Jellie's Fashion Enkhuizen, Bloem en Plant, Winkel Bakkerij Rood, Beauty Salon Divera, Bewust winkelen, De Sprong damesmode, Fifth Avenue Fashion, La Vie en Rose, Slijterij de Dijk, de Graaff van Enckhuysen, Lingerie Marijke, Oogwereld van der Klei, Zusje van Tierlantijn, De vergulde Vijzel en Linda Mode Accessoires.

Verbinden

Het Zuiderzeemuseum, Winkelstad Enkhuizen en MKB Enkhuizen organiseerden de etalagewedstrijd voor de tweede keer in de decembermaand. Belangrijke doelstelling is om de bestaande sfeervolle evenementen te verbinden.

De sfeervolle etalage van De Graaff van Enckhuysen.
Trots team van juryprijs.
Trotse winnares publieksprijs.