Woonbond opent meldpunt misstanden

Meldpunt misstanden

REGIO - Huurders in de commerciële sector lopen vaak tegen problemen aan. Slecht onderhoud, hoge huurprijzen of servicekosten en in sommige gevallen zelfs bedreigingen en intimidatie. De Woonbond heeft daarom een meldpunt geopend voor misstanden in de commerciële huursector.

De commerciële huursector is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Inmiddels telt deze sector zo'n miljoen woningen. Dat zijn zowel gereguleerde 'sociale' huurwoningen als woningen in de vrije sector. "Zeker in het vrije sector deel van de commerciële huurmarkt zijn huurders vogelvrij. Ze kunnen met klachten over onderhoud of te hoge servicekosten niet naar de Huurcommissie en ze hebben geen enkele huurprijsbescherming", zegt Woonbonddirecteur Paulus Jansen. "Ook in het gereguleerde deel gaat er genoeg mis. Tot aan intimidatie en bedreigingen toe. Met dit Meldpunt willen we de problemen beter in kaart brengen."
Met de meldingen uit het Meldpunt wil de Woonbond aan de politiek duidelijk maken dat er meer moet gebeuren om misstanden in de commerciële huursector aan te pakken. www.woonbond.nl/meldpunt-commerciele-verhuurders-start.