School-basketbaltoernooi

LANDSMEER - Zoals elk jaar organiseert Landslake Lions ook in 2019 weer het Landsmeerse school-basketbaltoernooi. Dit jaar van maandag 11 tot en met vrijdag 15 maart in het Indoorcentrum Landsmeer. Het evenement is populairder dan ooit en het breidt zich uit. Dit jaar weer met veel deelnemende teams. Totaal worden er 61 wedstrijden gespeeld worden.

Landsmeer is belangrijk centrum in het Nederlandse basketbal

Duidelijk is dat Landsmeer een belangrijk centrum is in het Waterlandse basketbal. Sterker nog in het Nederlandse basketbal. Landslake Lions is met 300 leden en zo'n 200 jeugdleden een van de grootste basketbalclubs in Nederland. Het eerste damesteam vormt het vlaggenschip.

Maar ook de jeugd komt eraan. De jongens en meisjes teams onder de 16, onder 18 jaar en onder 20 jaar spelen in hoogste de landelijke divisies. Het meisjes U14, meisjes U18 en meisjes U20 team werden in het seizoen 2017 -2018 Kampioen van Nederland. Een uniek feit in de historie van de vereniging. Enkele speelsters uit het meisjes U20 team maken dit jaar ook al de nodige speelminuten op het allerhoogste niveau bij het dames-1.

Maar het begint natuurlijk allemaal bij de basis en die wordt gelegd op de scholen. Vandaar dat Landslake Lions daar actief is. Er worden tijdens de lessen lichamelijke opvoeding clinics gegeven op de Landsmeerse basisscholen om kinderen enthousiast te maken voor de sport. In dat idee past ook het Landsmeerse school-basketbaltoernooi, dat zoals elk jaar weer georganiseerd wordt onder leiding van de schoolsportcommissie.