Monkey Boik

Column door Isa Bron

In het gezelschap waarin ik mij bevind, zit ik naast een bejaarde mevrouw. Zij beproeft haar geluk op datingsite Lexa. Ik ruik een column. Snuif, mmm.

Ik draai mij iets naar de betreffende mevrouw toe. Zet vervolgens grote ogen op om mijn belangstelling te tonen en reik haar het gevulde wijnglas aan dat net iets te ver van haar af staat. Wij zitten op een grote bank met lange diep wegzakkende kussens, die garant staan voor een 'lounge-zit'. Het feest kan beginnen.

Verhalen uit het leven gegrepen

"Is dat wat, dat Lexa?" vraag ik. "Ach ik ben er nu vanaf. Ik moest alleen twee euro aan de notaris betalen."

Ik snap er helemaal niets van. Is de notaris haar nieuwe 'lover'? Nu niet praten maar luisteren, is mijn motto. "Ik heb hem gevonden", vertelt Bep spontaan. "Eerst had ik een afspraak met een man uit Arnhem. Hij wilde me meteen thuis brengen. De eerste keer is dat me te snel. De tweede keer is oké." Ik knik begripvol. Dan kan ik meer onthullingen verwachten.

In de bossen

"Ik heb nu een vriend uit Wageningen. Hij doet aan 'Monkey boik'." O jee, ben ik niet modern genoeg om deze kreet thuis te brengen? Dan meldt mevrouw ook nog dat hij sportief is en 'monkey boikt' in de bossen. En dan valt het kwartje. "U bedoelt mountain biken?" vraag ik. "Ik weet het niet maar het heeft iets te maken met een fiets." Oh, duidelijkheid!                                

De twee nieuwe heupen en zijn schaatsverleden zijn daarna verre van interessant. Hoe dan ook, na slechts drie 'dates', mocht de 'monkey boiker' komen overwinteren in Portugal. De bofkont!