Mag ik even?!

In de rubriek 'Mag ik even?!' krijgen lezers van Kompas de kans om hun ervaringen te delen. De redactie behoudt zich het recht voor om ingezonden brieven te redigeren of in te korten. Een brief betekent niet dat de redactie de inhoud onderschrijft.

Nep referendum?

Ruim een week geleden kreeg ik van de Gemeente, op hun kosten, een luxe uitgevoerde brochure toegestuurd over 'Bestuurlijke Toekomst'. Daar werd ik niet vrolijker van,want het was al jaren stil na het plan uit 2015 om samen te gaan met Oostzaan en Wormerland en ik meende dat dat plan eindelijk dóór ging,als tegenhanger van Zaanstad,tegenover metropool Amsterdam.

Niets daarvan: De - ongekozen - VVD burgemeester maakte bekend dat Landsmeer op zal gaan in een nieuwe super-gemeente, die natuurlijk niet Landsmeer gaat heten,want er komen circa 70.000 inwoners bij! Dat moet de droom van iedere (VVD) burgemeester zijn, stilstand is achteruitgang, vijf keer zo groot als Landsmeer!

De zucht naar méér inwoners -groter is beter - heeft een eigenaardige kaart opgeleverd die precies lijkt op die van Engeland. Landsmeer zou dan in Wales liggen, een prachtige uithoek van Engeland. Maar wel een uithoek! Edam wordt dan 'Londen' waar de - dan beter betaalde - burgemeester mag resideren. Hoe moet de nieuwe Gemeente gaan heten? 'Nieuw Engeland', Ritselmeer of Groot Landsmeer? Als er maar geen Brexit van komt, die duurt pas twee jaar!

Tot overmaat van verwarring heeft de Gemeenteraad nu iedereen in Landsmeer een kaart gestuurd waarop je JA of NEE kan invullen! Als dat niet op een Referendum lijkt! Maar pas op: Ja dan wel Nee slaat er alleen maar op of je geïnformeerd bent.

Als u het bovenstaande heeft gelezen dus wel

J.A.K. van Eeden,
Landsmeer