HBOK gaat richting kampioenschap

NOORD - HBOK versloeg in de derde klasse concurrent Purmersteijn met 2-3. Door dit resultaat is het verschil bovenaan liefst zeven punten. De andere concurrent Wartburgia heeft vier punten achterstand op HBOK.

HBOK wist vooraf dat het iets goed te maken had. Eerder dit seizoen was van deze tegenstander met 2-4 verloren en de manier waarop had toen diepe wonden gebracht. Deze keer zou het geheel anders lopen. Door Achmed Ahahoui werd het na een strak schot 0-1. Mostapha el Aamrani had daarna pech dat de doelman van de thuisploeg wel zeer alert ingreep.

Daarna waren de teams meer aan elkaar gewaagd. Doelman Raymond Dirven moest zijn klasse verschillende keren tonen om zijn doel leeg te houden. Toch werd het 1-1. Via een vrije trap moest Dirven voor de pauze nog een doelpunt incasseren en stond het 2-1. De tweede helft was amper begonnen of HBOK had geluk dat een onhoudbaar schot op de lat terecht kwam. HBOK had daarna weer een sterke periode en door Bruce Carstens werd het gelijk. Vlak voor tijd kon Ahahoui de bevrijdende 2-3 scoren. Het was voor de Zunderdorpers de zevende zege op rij. Purmersteijn lijkt uitgeschakeld en kan zich vast gaan voorbereiden op de nacompetitie.

Voor HBOK ziet de toekomst er mooi uit.