Kadoelen lang goed overeind

AMSTERDAM-NOORD - S.V. Kadoelen verloor afgelopen weekend in de derde klasse met 4-3 van kampioenskandidaat Wartburgia. Kadoelen bleef echter lange tijd goed in de wedstrijd.

Kadoelen maakte op sportpark Drieburg indruk en de fans van Wartburgia begrepen er niets van dat dit team nog steeds degradatiezorgen heeft. Door een vrije trap werd het wel 1-0 voor Wartburgia. Zes minuten later liet Mitch van Ankeren zijn klasse als spits weer zien en stond het gelijk. Er waren wel protesten, want er zou sprake zijn van hands. De arbiter wilde daar echter niets van weten. Vlak voor rust werd het nog wel 2-1.

Hoewel in de tweede helft beide teams lange tijd even sterk bleven, kwam de thuisploeg met geluk op 3-1. Het duel leek gespeeld toen het 4-1 werd. Kadoelen gaf zich echter niet over en dankzij Landry Monni werd het weer spannend. Vlak voor tijd maakte Mitchell de Vries zelfs de 4-3. Verder kwam Kadoelen niet. De trainer van Wartburgia was vol lof: "Een heel sterk team dat het ons zeer moeilijk heeft gemaakt. Onvoorstelbaar dat ze zo laag staan. Dat moeten ze maar snel veranderen. Ze zijn er sterk genoeg voor."