Steve Smit met de felbegeerde beker en de oorkonde.
Steve Smit met de felbegeerde beker en de oorkonde. (Foto: aangeleverd)

Steve Smit wint Wielerklassiekertrofee FEBOkaal 2018

OOSTZAAN - Op de dag dat het nieuwe wielerseizoen van start ging vond de uitreiking plaats van de befaamde FEBOkaal. Het Zaanse spel draait om het voorspellen van de winnaars van Wielerkoersen. Steve Smit uit Oostzaan wist in het jaar 2018 op de laatste dag de koppositie te veroveren en daarmee de felbegeerde beker te winnen.

Smit mocht zijn de bokaal in ontvangst nemen uit handen van de oud-winnaar en kandidaat lid van de Provinciale Staten Jaap Hollebeek in een drukbezocht fastfood-etablissement in Oostzaan. Tijdens de uitreiking kreeg de winnaar niet alleen de beker maar ook een oorkonde en een geldbedrag.

De sportieve winnaar deelde zijn winst meteen spontaan met de aanwezigen waaronder Gerrie Brugman, Peter Visser, Martin Taams en Jaap Hollebeek. Toon Brugman, Gerard Visser en Gerrie Hulsing konden helaas niet aanwezig zijn bij de uitreiking.

Eindelijk

Een dolgelukkige Smit: "Na twee jaar op de tweede plek te eindigen kan ik eindelijk zeg dat ik winnaar ben. Eindelijk heb ik een einde gemaakt aan het 'Joop-Zoetemelk-Syndroom!" Oud-wethouder Peter Visser is gebrand om in 2019 de prijzen te gaan pakken: "Deze beker moet een keer bij mij op de schoorsteenmantel komen te staan. Dit jaar wordt het tijd om de winst binnen te halen!" Echter ook Gerrie Brugman en Martin Taams zullen zich volop in de strijd mengen: "Een plek anoniem in het peloton is niet voor ons. Dit jaar gaan we onze neus nadrukkelijk aan het venster drukken!" 'Het spel is weer op de wagen' zoals dat zo mooi heet in wielertermen.