'Stop verhuurdersheffing!'

OOSTZAAN - In de gemeenteraad van Wormerland is 26 februari een motie aangenomen die het college maant om bij het rijk aan te geven dat de verhuurdersheffing afgeschaft moet worden. Huurdersvereniging Oostzaan (HVO) roept de gemeenteraad van Oostzaan op om een soortgelijke motie aan te nemen.

Steve Smit, voorzitter HVO: "De verhuurdersheffing is een extra belasting die opgelegd is door het kabinet. Twee tot drie maanden huur gaan per jaar direct naar het rijk toe en dit geld komt niet ten goede aan woningbouw, onderhoud of de verlaging van huren. Dit is onacceptabel! Huurders hebben het vaak al moeilijk om de huur op te brengen en dan graait het rijk ook nog even in de portemonnee van de woningbouwvereniging! De verhuurdersheffing is ooit tijdens de economische crisis in het leven geroepen.

Smit: "De WOV staat voor een grote uitdaging om woningen leefbaar te houden en te verduurzamen. De gemeente Wormerland laat zien achter de huurders en de woningbouwcorporaties te staan. Ik hoop dat de raadsleden in Oostzaan dit ook gaan doen!"