OFC boekt kleine zege

OOSTZAAN - OFC won afgelopen weekend in de derde divisie met 1-0 van EVV. Het team van trainer Eric Heerings kreeg te maken met een wel zeer defensief ingestelde tegenstander. Edip Biberoglu maakte de winnende treffer via een strafschop.

EVV staat laag op de ranglijst, maar verliest zelden met meer dan een treffer verschil. OFC wist dat het geconfronteerd zou worden met een zeer defensieve tegenstander. Vanaf de eerste minuut stonden de spelers massaal voor het eigen doel en dan wordt het moeilijk om te scoren. Doelman Atam Koroglu kreeg dan ook amper iets te doen. OFC viel in de eerste helft bijna non-stop aan. Er kwamen wel kansen, maar de tegenstander hield haar doel goed dicht.

Penalty

In de tweede helft werd er een OFC-speler onderuitgehaald, waarna de arbiter naar de stip wees. Biberoglu bleef kalm en knalde de bal fraai achter de doelman. Hij heeft trouwens OFC laten weten dat hij ook volgend jaar in Oostzaan blijft.

Daar waren medespelers en fans zeer blij om. EVV moest daarna minder defensief gaan spelen. Daardoor kwam er voor de thuisploeg meer ruimte. Biberoglu had pech dat zijn harde schot nog werd gestopt.

Goed weg

Daarna kwam EVV goed weg toen een onhoudbaar schot op de paal terechtkwam. OFC kreeg na afloop goed nieuws, want de concurrenten hadden punten laten liggen.

De achterstand op koploper Jong Volendam is nog maar twee punten. Met nog negen duels te gaan is er nog alles mogelijk.

Zaterdag 23 maart neemt OFC het in eigen huis op tegen Zandvoort s.v. 1.