Look at me!
Look at me! (Foto: Jitske Schols)

Kijk verder dan 'het mooie plaatje' bij Artzaanstad

ZAANDAM - Look at me! Is de nieuwe expositie van Artzaanstad op het Hembrugterrein. De portretten van verschillende kunstenaars dagen iedereen uit verder te kijken dan 'het mooie plaatje'. Ontdek de fotograaf, de mens achter de foto, maar misschien ook jezelf in het portret. Zie hoe verschillend we zijn en hoe de fotografen dit ieder op een eigen manier verbeelden. De één confronterend, de ander dromerig. Foto's waarbij heel bewust met licht wordt gespeeld; kleurrijk of juist ingetogen. Look at me! wordt zaterdag 13 april om 15.00 uur geopend door Stef van Breugel, directeur van Museum Hilversum. Iedereen van harte welkom om de portretten te bekijken onder het genot van een hapje en drankje. De expositie loopt t/m zaterdag 11 mei

Look at me! Laat werken zien van Hendrik Kerstens, Jitske Schols, Ruben Timman, Hans Withoos, Rogier van 't Slot, Daniek Dijkstra, Kenneth Stamp, en Sven Signe de Hartog.

Door middel van fotografie onderzoekt Hendrik Kerstens zijn gevoelens van verantwoordelijkheid, kwetsbaarheid en liefde die hij voelt tegenover zijn dochter Paula. In het werk van Jitske Schols spelen herinneringen en verbeelding een belangrijke rol. Ruben Timman portretteerde talloze mensen in al hun eigenheid en kwetsbaarheid in veelal door oorlog of rampen getroffen gebieden in de hele wereld.

Mensheid

De fotografie van Hans Withoos speelt zich af in een wereld van decadentie en overvloed. Het is een wereld die tegelijkertijd vertrouwd en anders is. De afgebeelde figuren in zijn werk worden archetypen, de kijker achterlatend met een gevoel van vervreemding. De werken van Rogier zijn ontstaan uit een belangstelling voor de maatschappelijke spanning tussen orde en wanorde, tussen geoorloofd en ongeoorloofd en tussen binnen en buiten de lijnen. Fantasie en sprookjes vormen een terugkerende inspiratie in Danieks werk. Laag na laag creëert zij een nieuw beeld dat de kijker meeneemt naar een parallel universum, hierbij maakt Daniek gebruik van 'found footage' en verschillende media, maar ook van haar eigen foto's. Emoties uit de echte wereld zoals angst, spanning, verduistering, maar ook geluk zijn uitgangspunten voor het maken van een nieuwe werk. Fotograaf Kenneth Stamp beperkt zich niet tot een aspect van de fotografie. Zijn werk omvat naast portretten op locatie en in de studio, ook landschappen. Kenneth heeft al diverse bekende Nederlanders voor zijn lens gehad voor een mooi portret.