KVL 25 jaar

LANDSMEER - 25 jaar geleden organiseerde Lien van Eenige voor de culturele week een atelierroute in Landsmeer. Door het grote succes kwam bij haar de vraag op, of het niet leuk zou zijn om een kunstenaarsvereniging op te richten in het dorp? Samen met de destijds in Landsmeer wonende beeldhouwer Joop Haring heeft ze de Kunstenaarsvereniging Landsmeer (KVL) in het leven geroepen en bestuurd.

Kunstenaars zijn veelal individuen en graag op zichzelf, om daar een goed samenwerkende club van te maken, valt niet mee, maar dat is Lien en later Angelique van de Born aardig gelukt. Barry Wiebenga is als huidige voorzitter de drijvende kracht achter de vereniging. In de jonge jaren werden er steeds wisselende activiteiten bedacht. Tegenwoordig is er elk tweede weekend van de maand in de Kantoorboerderij een expositie van een Landsmeerse kunstenaar met een gastkunstenaar van buiten het dorp te zien.

9 en 10 maart is er de expo te zien in de Kantoorboerderij in het kader van het 25-jarig bestaan. De huidige leden laten een werk zien rond het thema Kunst en tijd. Er zijn vier demonstraties, elke dag twee: model, stilleven, digitaal en cartoontekenen. De Kantoorboerderij is gevestigd in Landsmeer, Dr. M.L. Kingstraat 2c en is op beide expositiedagen (9 en 10 maart) geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie www.kunstenaarsvereniginglandsmeer.nl.