Puck

Ook katten kennen een pubertijd. Of katten zijn altijd dwars maar in sommige fases van hun leven nog veel dwarser. Sinds november hebben we weer twee katjes. Het huis was toch wel heel leeg en stil.

Eerst hadden we twee heren en nu twee dames. Moeder en dochter. Moeder, Floortje, is rustig en zorgzaam. Vaak heeft ze tijd voor zichzelf nodig. Puck is druk. Ook lief en aanhankelijk, maar vooral heel erg druk.

Het zal de leeftijd wel zijn. Puck is nu ongeveer 11 maanden. Kattenpubertijd. Alles is leuk, alles is mooi en alles is interessant. Alles moet onderzocht worden. En tijdens haar ontdekkingstochten moeten natuurlijk alle regels gebroken worden.

Ze test hoe ver ze kan gaan en zoekt de grenzen op. Dus Puck zit op het aanrecht, Puck zit op de tafel en Puck zit op de boekenkast. En het nieuwste trucje: Puck hangt als Spiderwoman in het rolgordijn. De meest gebruikte woorden nu in ons huis zijn: "Puck, nee!!"

Stoïcijns proberen we haar te corrigeren. Geduld is een schone zaak. Puck wordt dus van het aanrecht, de tafel en de boekenkast gehaald . En uit het gordijn gehaald. Zijn we dan boos op haar? Het boeven-gedrag is ook wel leuk, behalve als ze wat sloopt. Maar zelfs als ze wat sloopt dan staat ze een paar minuten later met grote ogen en een fier staartje naast je. 'Wil je met me spelen?' straalt ze uit. Boos blijven? Nee, dat is dan niet meer mogelijk. Watjes zijn we.