Kim Hartman
Kim Hartman (Foto: Tine Sierink)

Loon Lions op de valreep naar bekerfinale

LANDSMEER - Loon Lions stond het overgrote deel van de wedstrijd achter, maar wist in Barendrecht toch een finaleplaats uit het vuur te slepen tegen 4Consult Binnenland. 30 maart treffen de Lions de winnaar uit de andere halve finalewedstrijd: Solar-systemen Grasshoppers of Lekdetec.

Kim Hartman scoorde in de laatste fase twee cruciale driepunters. Het waren haar enige treffers in de wedstrijd, maar de laatste bracht met nog zo'n anderhalve minuut op de klok Loon Lions op een 70-72 voorsprong. Die stand wisten de Lions tot het eindsignaal vast te houden. Fieke Ligthart had over het geheel genomen het grootste aandeel in de puntenproductie. De onverzettelijke Landsmeerse center scoorde 21 punten en trok 7 rebounds naar beneden. Katie Bussey, Roos Hof en Tanya Bröring droegen elk 11 punten bij. Met rust stond Loon Lions 8 punten achter, 38-30. In het derde kwart begon het er slecht uit te zien voor het Landsmeerse team toen Myrthe den Heeten met twee achtereenvolgende driepunters een stand van 59-44 op het bord bracht. Met een strakke verdediging vochten de Lions zich vervolgens puntje voor puntje weer terug. Bij de start van het vierde kwart maakte Maxime Essenstam nog 61-51, maar Tessel van Dongen antwoordde met een driepunter en even later bracht Fieke Ligthart met twee achtereenvolgende scores de stand op 62-59. Toen volgde een zeer spannende slotfase. Kim Hartman trok met nog meer dan vier minuten op de klok de stand gelijk, 65-65. Na een uitwisseling van scores bracht Inez van Hulsen vanaf de vrije worplijn Binnenland voor het laatst op voorsprong: 70-69. Daarop volgde de tweede lange-afstandstreffer van Kim Hartman, die de Lions definitief naar de finale bracht.