Wilgenscherm.
Wilgenscherm. (Foto: aangeleverd)

Handen uit de mouwen op De Marsen met NL Doet

LANDSMEER - Tijdens NL Doet, de landelijke actie waarbij vrijwilligers worden opgeroepen om hun handen uit de mouwen te steken, kunnen er ook klussen gedaan worden op zorgboerderij De Marsen in Landsmeer.

Maken en opfrissen van speelobjecten

Zaterdag 16 maart van 10.00 tot 16.00 uur kunnen de vrijwilligers hier aan de slag. Er kan deze dag geholpen worden bij het maken en opfrissen van natuurlijke speelobjecten. Zo kan geholpen worden bij het maken van een modderkeukentje (van pallets) als nieuw speelobject op het Scharrelerf. Verder kan de zandbak die tijdens NL Doet 2017 is gemetseld wel een opknapbeurt gebruiken. Het metselwerk herstellen, oud speelzand eruit, nieuw speelzand erin. Verder kunnen er wilgentenen worden gevlochten. Na deze actie is het Scharrelerf weer klaar voor het nieuwe seizoen, kunnen de kinderen lekker 'aanmodderen' in het keukentje en is onder meer de zandbak weer schoon en veilig.

Wie mee wil klussen wordt gevraagd zich aan te melden via de website van NL Doet. Het is ook mogelijk om een dagdeel te helpen. Voor koffie, thee, sap, lekkers en de lunch wordt gezorgd.