Gezellig lawaai maken.
Gezellig lawaai maken. (Foto: Aangeleverd )

Rommelpot Monnickendam

MONNICKENDAM - Het wordt weer een drukte van jewelste op 5 maart in de oude stad van Monnickendam. Dan is het weer tijd voor de traditie Rommelpot. Drie groepen slagwerkers trekken kriskras door de straten met achter hen aan kinderen die met een pollepel op een pan slaan. De drie groepen belanden om 19.30 uur op de Damsluis en daar probeert iedereen elkaar de sluis af te trommelen. Het belooft een mooi lawaaiconcert te worden.

Als iedereen doof dreigt te worden verandert het ritme: iedereen trommelt nu met elkaar in een zelfde ritme. De jongens en meiden van de fanfare maken er een echte show van!

Trommelende stoet

Vervolgens gaat het trommelend in een stoet naar de Rooms Katholieke kerk in het Noordeinde. Als je daar naar binnengaat sta je in een waterval vangeluid. De ruiten rammelen, het dak gaat eraf! Dit vergeet je je leven niet meer!
En dan, opeens: stilte! Het suist nog na in je oren...

Van chaos naar orde

We gingen van de chaos naar de orde en nu naar de stilte, want de Vastentijd begint! In de 40 dagen tot Pasen eet je eenvoudig en stop je alle snoepjes in je trommelpannetje. Bij de uitgang van de kerk krijg je een paaseitje, om mee te oefenen.
En je kunt ook een prijs winnen. Alle kinderen krijgen een lootje. Als jouw kleur lootje wordt getrokken mag je zaterdag 9 maart mee de toren van de Grote Kerk beklimmen!

Meer info

Rommelpot start dinsdagavond 5 maart om 19.00 uur bij de drie poorten van de oude stad (eind Zuideinde, eind Noordeinde en Grote Kerk). De groepen lopen tot 19.30 uur. Vervolgens is het lawaaiconcert op de Damsluis. Men gaat om 19.45 uur naar de kerk. Om ongeveer 20.00 uur is het weer afgelopen.