De feestelijke opening van de nieuwe kamers.
De feestelijke opening van de nieuwe kamers. (Foto: aangeleverd)

Evean Lishof breidt afdeling Eerstelijnsverblijf uit

OOSTZAAN - Evean Lishof in Oostzaan opende onlangs twee nieuwe kamers op de afdeling Eerstelijnsverblijf. De capaciteit van de afdeling is hiermee verhoogd naar zes kamers.

Al tijden werd er naar uitgekeken, twee splinternieuwe kamers op de afdeling Eerstelijnsverblijf (Elv). Het lintje werd geknipt door Monique Taams, werkzaam binnen Lishof als Coördinator Elv, samen met één van de cliënten op de afdeling, mevrouw Bart. Zo konden de twee nieuwe kamers officieel in gebruik worden genomen. Iedereen in Lishof werd ter ere van deze opening getrakteerd op een heerlijke plak cake bij de koffie. Marlies Ras, Locatiemanager, is blij met deze uitbreiding: "We komen hiermee tegemoet aan een groeiende behoefte in onze regio. Het feit dat we kort na opening al cliënten in de twee nieuwe kamers hebben opgenomen, is daar het bewijs van."

Eerstelijnsverblijf is een kort noodzakelijk medisch verblijf, voor mensen die niet in aanmerking komen voor medisch-specialistische zorg, maar ook niet naar huis kunnen. De huisarts of de transferverpleegkundige in het ziekenhuis kan besluiten tot kortdurende opname op de afdeling Eerstelijnsverblijf, waar iemand verzorgd en/of verpleegd wordt. De zorg is gericht op herstel. Het doel is dat de cliënt na verloop van tijd weer terugkeert naar huis. Kijk voor meer informatie op www.evean.nl/locatie/lishof.