De speelsters van Loon Lions kijken toe terwijl de kampioensbeker wordt uitgereikt aan Grasshoppers.
De speelsters van Loon Lions kijken toe terwijl de kampioensbeker wordt uitgereikt aan Grasshoppers. (Foto: Tine Sierink )

Grasshoppers kampioen

LANDSMEER Het seizoen 2018-2019 zit erop voor de basketballsters van Loon Lions. Solar-systemen Grasshoppers won zaterdagavond de vierde finalewedstrijd en kon het landskampioenschap gaan vieren. Loon Lions verloor de serie met 3-1 en werd daarin twee keer van het veld geveegd. Zowel de eerste en de laatste wedstrijd won het Katwijkse team met een verschil van 34 punten. Zaterdagavond gingen de Lions in eigen huis kansloos ten onder met een uitslag van 30-64.

Dat het een afdroogpartij werd, was vanuit Landsmeers oogpunt teleurstellend, maar met het Katwijkse kampioenschap kon iedereen uiteindelijk wel vrede hebben: het team van coach Rick Driessen had ook dit seizoen gewoonweg de meeste kwaliteit in huis. En nadat het grote verlies zaterdagavond weggeslikt was, ontstond in Lions-kringen al snel het gevoel dat het een goed seizoen was geweest. Lions-aanvoerder Tanya Bröring sprak na het uitreiken van de kampioenschapsbeker aan Grasshoppers het publiek toe en verwoordde het zo: "We stonden in drie finales en wonnen de beker. Aan het begin van het seizoen hadden we graag voor dat resultaat getekend." En zo was het.

Loon Lions had de hele serie moeite met scoren. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met de uitstekende Katwijkse verdediging, maar in de laatste wedstrijd misten de Landsmeerse speelsters ook menig open schot. Met rust stond er een handbalstand op het bod: 15-21. Een overbrugbaar verschil: had Loon Lions toen een knop kunnen omzetten, dan was er nog alle kans geweest. Maar het was juist Grasshoppers dat gesterkt uit de kleedkamer kwam. Het Katwijkse team startte met een 0-8 run en sprintte in de volgende 8 minuten naar een 21-42 voorsprong. Daar was geen houden meer aan en nog voor de laatste periode aanbrak was het duidelijk wie er dit seizoen kampioen van Nederland zou worden.