OFC maakt indruk

OOSTZAAN - OFC won voor de KNVB beker met 2-4 van DOVO. Het team van trainer Erik Heerings maakte een prima indruk in Veenendaal. Tim Freriks scoorde in korte tijd drie keer .

Beide teams zouden eerst begin deze maand een oefenduel spelen, deze wedstrijd werd echter afgelast toen bleek dat ze elkaar voor de beker moeten bestrijden. OFC moest in de openingsfase duidelijk even wennen. De thuisploeg had een klein overwicht maar kwam niet tot grote kansen. Na precies een half uur spelen werd het 1-0. OFC kwam daarna bijzonder sterk terug. Via een strafschop kon Freriks de gelijkmaker op het scorebord brengen. Na een goed genomen corner van Niels Butter kon diezelfde speler met een snoeiharde kopbal zijn team op voorsprong brengen. En nog voor de pauze kon de van Jong Utrecht overgekomen spits 1-3 scoren. In de tweede helft bleef DOVO hard werken om weer terug te komen. Twintig minuten voor tijd werd het via een strafschop 2-3. OFC kwam daarna nog even onder druk te staan. Vlak voor tijd werd het wederom via een strafschop 2-4, de schutter was Edip Biberoglu. Direct hierna werd er door de arbiter afgefloten . OFC kon met een goed gevoel terug naar huis gaan. De Oostzaners gaan naar de tweede ronde van het bekertoernooi door dit resultaat.