De kinderen ontdekken bij Berend Botje spelenderwijs de wereld om zich heen.
De kinderen ontdekken bij Berend Botje spelenderwijs de wereld om zich heen. (Foto: Aangeleverd)

Aan de bak bij Kinderdagverblijf Den Ilp

DEN ILP - Wat beleven de kinderen van Kinderdagverblijf Berend Botje Den Ilp een plezier tijdens het thema 'de bakker'. We hebben van zoutdeeg broden gemaakt die we kunnen verkopen in onze eigen bakkerij op de groep. In de feestelijke maand december gebeurt er een hele hoop bij de bakker, daarom is het niet verwonderlijk dat dit lekkere thema de kinderen bezighoudt.

Rond de Sinterklaastijd verkopen we banketstaven en chocoladeletters in onze bakkerij. We werken ook met echte ingrediƫnten, zoals bakmeel, bloem en boter. Hierdoor ontdekken we welke materialen de bakker gebruikt en hoe dit voelt. Door het hier spelenderwijs met elkaar over te hebben, ontdekken en leren we ook een heleboel.

Kindercentrum Den Ilp is gevestigd in de groene omgeving van Het Twiske. Deze kleinschalige opgezette locatie bevindt zich in een eigen ruimte in basisschool De Fuik.

Kinderen vaak buiten

De kinderen zijn vaak buiten en leren daardoor veel over de natuur en omgeving van Den Ilp. Aan de hand van de thema's die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen ontdekken zij spelenderwijs de wereld om zich heen, zoals thema 'de bakker'.

Wil je onze locatie eens van binnen bekijken? Kom gerust eens bij ons langs, je bent altijd welkom. Regelmatig organiseren we een inloopavond/ochtend.

Ga voor meer informatie naar website berendbotje.nl of neem contact op via 088-2337000 of stuur een mail naar kindercentrum@berendbotje.nl.