Afbeelding
(Foto: )

Purmerend pakt opnieuw uit voor kortebaners

PURMEREND - Harddraverijvereniging Prins Bernhard beloont de deelnemers aan de kortebaan van Purmerend op donderdag 12 september opnieuw royaal. Er is maar liefst 10.000 euro aan prijzengeld te verdienen. Ook ligt de reiskostenvergoeding (7.272 euro totaal) hoger dan bij andere kortebanen en zijn er ook weer vele ere- en troostprijzen zoals koerslijnen, halsters en koersbrillen.

Na loting zijn de paarden bekend

Onder de eigenaren wordt er bovendien een uitrijsulky verloot. Dit zal er ongetwijfeld voor zorgen dat de beste paarden en pikeurs afreizen naar de Nieuwstraat. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt exact om 13.30 uur. Sowieso mogen alleen de paarden met de hoogste seizoenwinsom deelnemen in Purmerend. Dat belooft vuurwerk. Southwind Raptor was twee keer de beste. Goede kans dat deze paarden ook van start gaan op de Nieuwstraat. Calistokingsdeep en Lindsey Pegram wonnen vorig jaar in Purmerend.

Voorbeschouwing

Welke paarden van start gaan in Purmerend is bekend na de loting ten korte van de SNDR op dinsdag 10 september. Wanneer het deelnemersveld bekend is, staat deze direct op www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt op deze website ook een uitgebreide voorbeschouwing met tips.