Inspiratiebijeenkomst mantelzorgers

LANDSMEER - Zorgt u intensief en langdurig voor een familielid of naaste? Dan bent u mantelzorger. Ook al doet u dat graag en met veel liefde dan nog kan het best zwaar zijn en veel energie vragen. U bent van harte welkom bij de inspiratie bijeenkomst voor mantelzorgers.

Het is de gelegenheid om andere mantelzorgers te ontmoeten en, indien gewenst, kennis en ervaring uit te wisselen. De bijeenkomst is op dinsdag 17 september, van 10.00 tot 12.00 uur in het Dorpshuis Landsmeer, Calkoenstraat 27.

Als de persoon voor wie u zorgt ziek is dan veranderen er veel dingen. U kunt ervaren dat er verlies van inkomen is, verandering in de relatie, verlies van samen leuke dingen doen, verlies van begrip van anderen. Hoe reageert u daar op?

Sterk zijn

Als mantelzorger moet u zich vaak sterk houden, dat is niet altijd even makkelijk.

Omgaan met verlies

Op deze ochtend gaan we graag met elkaar in gesprek over hoe het is om om te gaan met verlies. Hoe ziet verlies er uit? Waar loopt u tegen aan? Wat kan u helpen? Dit gesprek wordt begeleidt door Nicole Prins. Nicole is therapeut, coach en zelf mantelzorger. Zij werkt veel met mensen die mantelzorger zijn en met mensen die een verlies ervaren hebben.

Aanmelden

Iedereen die mantelzorger is, kan zich aanmelden. Dit kan via de SMD, telefoon: 075-2060011 of w.sas@smdzw.nl. Als u zich bij de SMD aanmeldt als mantelzorger dan ontvangt u automatisch uitnodigingen, nieuwsbrieven en andere relevante informatie over mantelzorg. De toegang is gratis.