Ook in de nazomer ziet het Ilperveld er fraai uit.
Ook in de nazomer ziet het Ilperveld er fraai uit. (Foto: Klaas Ros )

Vaar mee en ervaar de nazomer in Ilperveld

LANDSMEER - Ilperveld, een bijzonder en waterrijk gebied vlak bij Amsterdam, is in alle jaargetijden prachtig om doorheen te varen, maar zeker ook in de nazomer. Aan alles is te merken dat de natuur zich opmaakt voor de herfst. Stap op zondag 8 september om 13.30 uur aan boord en geniet van de sfeer op het water.

Niet te missen zijn de vele vogels, zoals kieviten, scholeksters, tureluurs, en ganzen. Ook de lepelaar, grote zilverreiger en misschien de roerdomp kunnen zich laten zien. Wie weet zweeft de fraaie bruine kiekendief boven het riet.

Eilandjes van trilveen

Het is altijd weer een verrassing wat de natuur te bieden heeft. De gids vertelt er onderweg alles over. Ook zet de schipper de deelnemers af bij een van de eilandjes van trilveen, waar ze aan wal gaan. Een spannend gevoel. Deze tocht is ook leuk voor kinderen.

Zin om mee te gaan?

De vaartocht op zondag 8 september duurt van 13:30 tot 15:30 uur. Verzamelen op de parkeerplaats Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Volwassenen betalen € 15.00, kinderen mogen voor € 10.00 mee. Beschermers € 10.00, kinderen van beschermers € 7.50. Zin om mee te gaan? Reserveer een plek via www.gaatumee.nl.

Tips van de boswachter: trek waterdichte schoenen of laarzen aan en extra warme (regen)kleding. En heb je een verrekijker? Neem die mee, dan geniet je nog meer.