De Dijk start met nederlaag

NOORD - De Dijk is het seizoen in de Hoofdklasse gestart net een nederlaag. NSC Nijkerk, vorig seizoen gepromoveerd, won met 3-0.

Bij De Dijk was Feyo Glim aanvoerder en dat ging hem goed af. Doelman Risheet Lal maakte ook een goed debuut. De eerste kans voor de Mokummers kreeg Viktor Banki. Hij had pech met de afronding. Daarna waren er voor De Dijk nog meer kansen, maar de doelman van de thuisploeg stak in grote vorm. Het stond met het ingaan van de rust nog steeds 0-0. Het tweede bedrijf was amper begonnen of Glim gaf een zeer scherpe voorzet. Helaas was er geen teamgenoot meegekomen om De Dijk op voorsprong te zetten. Na een uur besloot trainer Kees Oostermeijer om Steef Borgman in het veld te brengen. Twintig minuten voor tijd werd het 1-0. Enige minuten later kon Nijkerk door een fraai afstandsschot op 2-0 te komen. De Dijk had de moed nog niet opgegeven, maar het lukte niet om te scoren. Door geklungel achterin kon de thuisploeg zelfs nog een keer scoren. De Dijk had gezien het spel zeker recht op een gelijkspel gehad. Trainer Oostermeijer zal over het vertoonde spel zeker niet ontevreden zijn geweest. De Dijk speelt zaterdag 7 september thuis tegen Urk.