Afbeelding
(Foto: )

NOORD - Op weg naar school of werk, kussen achter een hoek van een gebouw, sprintjes trekken naar de pont, gegiechel dat uit een auto klinkt, kauwgom op de grond, vissen in het dok, zijn een greep uit de dagelijkse activiteiten op de NDSM-werf.

Opening Nursery Square

Studio Makkink & Bey onderzoeken met hun project The NDSM Nursery Square, het publieke gedrag op de NDSM-werf en hoe zij dit via culturele activiteiten kunnen herprogrammeren. De basis hiervoor is een grid dat op TheNDSM Nursery Square wordt aangebracht. Deze bestaat uit een aantal plattegronden met mogelijke opstellingen van beschikbaar straatmeubilair, om bepaalde activiteiten te faciliteren en stimuleren.

Met onaangekondigde interventies in de buurt, filmscreenings, performances, en een seizoenskunstenaar in residency op het plein, worden de taal en gebaren in de publieke ruimte uitgedaagd om nieuwe vormen aan te nemen.

De opening van The NDSM Nursery Square vindt plaats op zaterdag 28 september om 13:00 tijdens NDSM OPEN. Voor de zevende keer gaat deze dag de gehele NDSM-werf oost open, zodat het publiek deze gastvrije en inspirerende vrijplaats beter kan leren kennen.

NDSM OPEN is een gratis evenement, toegankelijk voor iedereen en leuk voor elke leeftijd. Niet alleen worden de atelierdeuren geopend, er is ook plek voor live performances, tijdelijke kunstwerken, diverse (straat)theatervoorstellingen, Outdoor Cinema, een Night Market, vertier als Circus Kristal en NDSM Kinderatelier voor de kleintjes, street art- en tekenworkshops, muziek en nog veel meer!

Meer informatie: www.ndsm.nl en www.ndsmopen.nl.