Een blije Rob van Laere
Een blije Rob van Laere (Foto: aangeleverd )

Mooi en verrassend afscheid voorman Rob

OOSTZAAN - Nietsvermoedend reed Rob van Laere vorige week de brug naar het Twiske over. Dan klinkt er luid applaus en gejoel. Ongeveer 25 huttenbouw-vrijwilligers staan Rob op te wachten en hij mag door deze erehaag doorrijden naar de ijsclub. Daar wachtte de totaal overdonderde Rob als verrassing een feestelijke bbq, geheel verzorgd door de vrijwilligers. Een mooier afscheid van zijn jaren als vrijwilliger voor de club kon hij zich niet wensen.

Behalve de bbq waren er ook symbolische cadeautjes voor Rob zoals een prachtige houten lijst met 10 jaar huttenbouw-lampjes en huttenbouw-armbandjes. Er was zelfs een standbeeld(je) van hem gemaakt. Rob werd niet alleen bedankt voor zijn organisatie van luilak, luilakontbijt, 4 mei comité, huttenbouw, Halloween en Sint Maarten, maar ook voor zijn onmisbare hulp aan diverse jongeren en groepen die in Oostzaan buiten de boot zouden vallen. Niets was hem teveel. Dit zal Oostzaan zeker gaan missen.En gelukkig is er nog altijd het" Rob-van-Laere-Fonds", goed voor kennis en plezier. Dus Rob zal niet helemaal uit het dorp verdwijnen.

Gouden duim

Bij deze gelegenheid werd ook weer de gouden duim van yOzaan uitgereikt. Had Rob deze vorig jaar al ontvangen, dit jaar viel Stanley Dech de eer te beurt. Ook Stanley is al 10 jaar een vaste kracht bij de huttenbouw, maar hij kreeg de duim tevens voor zijn geweldige rol als vader van maar liefs zes kinderen. Meer dan verdiend dus.

Vrijwilligers vormden een erehaag voor Rob