Lucien (linksonder met blauw shirt) en zijn team bij aankomst op Schiphol
Lucien (linksonder met blauw shirt) en zijn team bij aankomst op Schiphol (Foto: Kitty Wa Bwanda-De Boer )

Lucien Wa Bwanda met zilver terug uit Warschau van WK voetbal voor jongeren

OOSTZAAN – Afgelopen week keerde de Oostzaner Lucien Wa Bwanda (16) terug uit de Poolse hoofdstad Warschau waar het 7e wereldkampioenschap voetbal werd gespeeld voor jongeren uit de hele wereld.

In totaal waren 27 landenteams vanuit de hele wereld geselecteerd om aan het jaarlijkse 6 tegen 6 World Champion in Polen deel te nemen. Naast de Europese landen waren er teams uit Vietnam, Japan Thailand en Rusland. In totaal speelden 270 voetballers in 86 wedstrijden voor de hoogste eer: in de finale te komen.

Het toernooi staat in het teken van verbinding en respect. Het Nederlandse jongerenteam dat elkaar nauwelijks kende werd begeleid door M&M Sportcoaching om Nederland daar goed te vertegenwoordigen.

Dat het Nederlandse voetbalteam een plaats in de finale wist te bereiken in het Lazienkowska stadion was boven verwachting en buitengewoon verrassend, aldus de trotse Amsterdamse voetbalcoach Mourad El Otmani. Jammer genoeg was het team van Oekraïne te sterk in de verdediging en verloor het Nederlandse team de wedstrijd met 1-0. De derde plaats ging naar België dat met 3-0 won van Rusland.

Voor Lucien Wa Bwanda was het een mooi en geslaagd voetbaltoernooi. Lucien:"Het blijft bijzonder om zoveel jongeren te ontmoeten uit verschillende landen, en met name landen die het minder hebben. Zo zie je hoe goed we het hier hebben in Nederland." Lucien voetbalt al vanaf zijn vierde jaar en werd via zijn vroegere trainer van voetbalclub AFC de Dijk in Amsterdam benaderd om als middenvelder mee te spelen in het selectieteam voor dit 7e wereldkampioenschap.Lucien: "Na enkele maanden training, vaak twee keer in de week, kwam in juni de definitieve selectie van het team tot stand dat hoofdzakelijk uit Amsterdamse voetballers bestond." Het bereiken van de finale was alles behalve gemakkelijk, geeft hij aan. "In de Knock out wedstrijden hadden we het best wel zwaar en zeker de wedstrijd tegen het Thaise voetbalteam was lood en loodzwaar.

Met vier taaie verdedigers en twee aanvallers van het Nederlands team wisten we toch de wedstrijd nipt met 1-0 te winnen." Wa Bwanda kijkt met zijn team terug op een geslaagd wereldkampioenschap en de goede ondersteuning van M&M Sportcoaching Amsterdam en het jongerenplatform Young Amsterdam die dit mede mogelijk hebben gemaakt.

Na de vakantie begint Lucien bij het Cios aan de sportopleiding.


Dienstencentrum zoekt gastheer/gastvrouw

LANDSMEER - Bent u gastvrij, praat u makkelijk, weet u van aanpakken en gaat u een uitdaging niet uit de weg? Het Dienstencentrum Landsmeer is dan op zoek naar u!

Warm onthaal

Als gastheer/gastvrouw verzorgt u de koffie en thee voor onze bezoekers en bent u het visitekaartje van onze Stichting. U ontvangt bezoekers in onze gezellige foyer, maakt een praatje en voorziet ze van een kopje koffie of thee. Tijdens uw dienst bent u ook verantwoordelijk voor de keuken en verzorgt u de koffie en thee voor de clubs die op dat moment in het DCL aanwezig zijn.

Enthousiaste mensen

Het DCL heeft circa 90 vrijwilligers en u zult warm onthaald worden door een groep enthousiaste mensen die met elkaar zorgen dat het DCL kan draaien. Er zijn vacatures op diverse dagen en tijden.Bent u nieuwsgierig geworden? Kom dan eens langs om de sfeer te proeven (Dr. M.L. Kingstraat 2B).

Natuurlijk kunt u het DCL ook bellen op nummer 482 41 90 of mailen naar: dienstenc.landsmeer@hetnet.nl