Afbeelding
(Foto: )

'OKV club van weinig woorden veel daden'

OOSTZAAN - Nog drie jaar te gaan en dan beleeft de Oostzaanse Korfbalvereniging (OKV) haar 90e verjaardag. Opgericht in 1932 en op vele plaatsen het veld gehad. "Nu zitten we gelukkig vast op het sportcomplex aan de Twiskeweg in Oostzaan", vertelt de voorzitter van OKV Ton van Ingen.

"Sinds vorig jaar zomer een geheel nieuw kunstgrasveld waar we in zon en, helaas, regen op spelen. Korfbal is de enige gemengde balsport die er bestaat. Vele gezinnen vinden daar hun honk. Vader en moeder spelen het spelletje en kinderen volgen vaak hun voorbeeld. Menig huwelijk vindt zijn oorsprong in het korfbal, stelletjes ontstaan en gaan samen door. Het korfbal heeft een hele sprong gemaakt wat spel betreft. Was het op het veld nog het spel van de drie vakken, aanval, middenvak en verdediging, tegenwoordig heeft het veld buiten dezelfde afmeting als in de zaal. Het is zeker de snelheid van het korfbalspel ten goede gekomen. In de zomer op het veld en in de wintermaanden in de zaal. Korfbal is een teamsport wat inhoudt dat je met acht mensen in het veld moet staan. De wedstrijdsecretaris zorgt ervoor dat de ploegen compleet weggaan en dat is vaak een hele klus", aldus Van Ingen.

Thema-avonden

"Winnen is heel belangrijk maar, zeker voor de jeugd, is meedoen minstens zo belangrijk. Buiten het korfballen is er binnen de vereniging een zeer actieve feestcommissie die tal van evenementen binnen OKV organiseert. Zowel voor de jeugd als de senioren worden er het hele jaar door feest en thema-avonden gehouden. Avonden waar zowel de sport als het samenzijn voorop staat. Elk jaar gaan de jeugd ploegen met Pinksterkamp. Ook buiten de competitie zijn er tal van korfbal evenementen. Denk hierbij aan het schoolkorfbal voor de Oostzaanse basisscholen. Altijd weer een leuk korfbal evenement waar we elk jaar weer proberen jeugdleden voor het korfbal warm te krijgen. Jaarlijks is er op Hemelvaartsdag het korfbaltoernooi voor vrienden, buren, belangstellende. Altijd weer een leuke dag die afgesloten wordt met een zanger en gezelligheid. Kortom OKV is een vereniging die volop in beweging is voor groot en klein en waar de koffie altijd klaar staat."