Belangstellenden kunnen een kijkje komen nemen bij Excelsior.
Belangstellenden kunnen een kijkje komen nemen bij Excelsior. (Foto: aangeleverd)

Openbare repetitie bij Excelsior

OOSTZAAN - Met een openbare repetitie opent muziekvereniging Excelsior Oostzaan haar deuren voor publiek. Op deze manier krijgen geïnteresseerden een kijkje in de keuken van het orkest, kunnen ze zien wat de taak is van de dirigent en tevens de sfeer van het orkest proeven. Na het succesvolle concert in de KunstGreep van 23 maart waar Cor Bakker een gastoptreden verzorgde, is het tijd om nieuw repertoire in te studeren. Vanaf 4 april wordt er gewerkt aan de stukken die tijdens de 4 mei viering in de Grote Kerk gespeeld gaan worden.

Iedereen die wil ervaren hoe de stukken voor het volgende optreden ingestudeerd worden is donderdagavond 4 april welkom. Het maakt niet uit of men een instrument bespeelt of niet, de koffie staat voor iedereen klaar. Om 19.00 uur repeteert het opleidingsorkest, iedereen vanaf groep 4 van de basisschool die muziekles heeft is of interesse heeft een muziekinstrument te gaan spelen, is welkom om een kijkje te komen nemen. Het fanfareorkest repeteert aansluitend om 20.00 uur. Voor de ervaren muzikant is het leuk om sfeer te proeven en te kijken hoe de dirigent de repetitie aanpakt.

Muziekvereniging Excelsior is een fanfare wat niets zegt over de muzieksoort die gespeeld wordt maar over de instrumenten die in het orkest voorkomen. Dit zijn de volgenden: koperblaasinstrumenten zoals trompet, bugel, bas, bariton en trombone, de hele saxofoonfamilie (sopraan, alt, tenor en bariton) en slagwerk: verdeeld in ongestemd (drums, conga's, bongo's enzovoorts) en gestemd slagwerk (pauken, xylofoon, marimba, klokkenspel en zo verder). De muzieksoort die een fanfareorkest speelt is zeer divers en loopt uiteen van klassieke werken, tot musical/filmmuziek, pop, jazz enzovoorts.

Voor meer informatie over de vereniging zie www.excelsior-oostzaan.nl.