Klimaatveranderingsexpert Reinier van den Berg.
Klimaatveranderingsexpert Reinier van den Berg. (Foto: aangeleverd)

Geen nepnieuws op Duurzaamheidsbeurs!

REGIO - Plannen om energie te besparen? Of nieuwsgierig naar achtergronden? Geen nepnieuws op de Regionale Duurzaamheidsbeurs. Wel vaklui en betrouwbare informatie. Zaterdag 6 april staan 50 bedrijven en organisaties klaar om u te adviseren. Vijftien experts vertellen over achtergronden. In Sporthal de Kloek, Insulindeweg 11 in Middenbeemster. Van 10.00 tot 16.00 uur. Gedeputeerde Jaap Bond opent de beurs.

Alles over isolatie, zonnepanelen en warmtepompen. Met degelijke adviezen van betrouwbare installateurs uit de regio. Maar ook bekende automerken die hun nieuwe elektrische modellen tonen, zoals Honda, Kia, BMW, Hyundai, Mitsubishi, Toyota, Nissan en Volvo. Bent u meer geïnteresseerd in 'nieuw' eten of streekproducten? U kunt ze proeven! Of overweegt u een kleinere behuizing? Ecocabins is daarvoor aanwezig. Ook zijn interessante en bruikbare te vinden rond recycling. Zoals de fijne babykleding van Bamboobaby en HHNK laat zien wat ze voor nuttigs halen uit rioolafval. Hovenier Bram Engberts geeft tussen 11.00 en 13.00 uur gratis tuinadvies! Hij is gespecialiseerd in levendige tuinen, die fijn zijn voor mens en dier.

Bent u eigenaar van een monument? Dan maakt u kans op een gratis energiescan ter waarde van € 950! U weet dan waar uw 'energielekken' zijn en wat u daaraan kunt doen. Op de beurs zijn 15 bekende en nog niet bekende experts te zien op hun vakgebied. Zoals klimaatveranderingsexpert Reinier van den Berg, Marjolein Jonker van Tiny Houses Movement en Laura Moningka van de Footprint Challenge. Of bent u meer geïnteresseerd in regelingen van de overheid, afvalscheiding, de succesvolle activiteiten van Duurzaam Waterland of van de vier energiecoöperaties in de regio? Tussen 11.00 – 16.00 uur informeren kenners u graag. Elektrische Twizy's van Visit Beemster pendelen tussen het centrum van Middenbeemster en de beurslocatie als u met de bus komt. Handig en leuk! De beurs wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van de vijf deelnemende gemeenten en de Rabobank. In de uitgebreide beurskrant leest u meer. Deze is te vinden op de website www.regionaleduurzaamheidsbeurs.nl.