OSV wint derby

AMSTERDAM-NOORD - OSV won afgelopen zaterdag in de tweede klasse de derby tegen OFC met 4-2. OSV had deze spannende lokale kraker eerder dit seizoen ook al gewonnen.

OFC begon sterk. Via een lobje was het Eddie Lulaj die na negen minuten de openingstreffer van zijn schoen liet ploffen. Daarmee veranderde de voetballer de stand in het voordeel van de Oostzaners: 0-1.

Daarna bleven beide teams sterk spelen. Joey Noordenbos kreeg nog een grote kans om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Doelman Fabian van den Heuvel was hier echter een sta in de weg. De OFC-goalie wist de bal nog te keren.

Tweede helft

De tweede helft was amper begonnen of de scheidsrechter gaf OFC een strafschop. Adnan Barakat greep dit buitenkansje met beide voeten aan en knalde de bal professioneel in het net.

Wie dacht dat OFC daarmee het momentum aan haar zijde kreeg, had het mis. De thuisploeg kwam sterk terug. Met een onhoudbaar afstandsschot produceerde Jermaine Jeulink de aansluitingstreffer. Invaller Mitchell Bijvoet maakte de comeback compleet door niet veel later de gelijkmaker in het OFC-doel te werken.

Enige minuten daarna zette Sergay Gemin, een andere invaller, OSV zelf op voorsprong. Lulaj miste daarna nog een kans op de gelijkmaker. In de blessuretijd besliste Noordenbos het duel: 4-2. OSV blijft door de overwinning in de race voor de nacompetitie. Voor OFC ziet het er triest uit. Dat kan veranderen als zij volgende week naaste concurrent Buitenveldert verslaan.