OFC geeft HSC 21 klop

OOSTZAAN - OFC won afgelopen weekend in de derde divisie met 4-0 van HSC 21. Door deze winst stijgt het team van trainer Eric Heerings naar de derde plek van de ranglijst.

Vooraf had OFC een moeilijk duel verwacht. Het was de Oostzaners nog niet eerder gelukt om van deze stugge tegenstander te winnen. In Overijssel kwam het team van Heerings afgelopen herfst niet verder dan een gelijkspel. De eerste grote kans was voor de spits van HSC, maar doelman Atam Koroglu wist de bal op uitstekende wijze te stoppen.

Scherper spelen

De Oostzaners gingen daarna scherper spelen. Aanvallend kreeg de tegenstander amper meer kansen. In de negentiende minuut gaf Jermano Lo Fo Sang de bal op maat aan Romano de Jonge, die de bal achter de HSC 21-goalie werkte.

Een kwartier later vergrootte Frank Schilder via een kopbal de voorsprong. Nog voor de pauze besliste OFC het duel. Een vrije trap van Tom Noordhoff belandde van grote afstand in het vijandelijke doel. Nog voor het rustsignaal maakte Edip Biberoglu de 4-0.

In de tweede helft bleef de thuisploeg wel hard werken, maar was de scherpte eraf. Schilder had pech dat hij niet rustig bleef toen hij alleen voor de doelman verscheen. OFC is op de ranglijst concurrent TEC voorbijgegaan. Heerings was daar natuurlijk heel blij mee, maar blijft realist. De eerste vijf ploegen zitten wel heel dicht bij elkaar. Er is dit seizoen nog van alles mogelijk.

De Oostzaanse Football Club bevindt zich op Twiskeweg 8 in Oostzaan. Meer informatie over de voetbalclub is te vinden op de website: www.ofc-oostzaan.nl.