Dik zijn is niets om je voor te schamen!
Dik zijn is niets om je voor te schamen! (Foto: Marlise Steeman)

VETARM voorstelling over Gewichtige dames en de Zware jongens - NDSM-werf 17-26-27 juli

Gewichtige dames en de Zware jongens

AMSTERDAM - Vetarm is het vervolg van de theatervoorstelling De Koningin van de Voedselbank.Theatergroep Parels voor de Zwijnen maakt dit keer met bewoners van Amsterdam Noord een voorstelling vol verhalen van 'Gewichtige dames en Zware jongens'.

De pilot voorstellingen vinden 17, 26 en 27 juli plaats van 20.00 tot 22.00 uur op een geheime locatie op de NDSM-werf, Ms. van Riemsdijkweg 39 in Amsterdam. Verzamelen om 19.45 uur voor Sexyland. Hoe is het om arm en dik te zijn in een wereld waarin slank zijn en succes hebben de norm is?
Welkom bij de Gewichtige dames en de Zware jongens. Een club waarbij dik-zijn niets is om je voor te schamen. De leden doen niet aan afvallen met het pistool op hun hoofd, met een weegschaal als schandpaal. Zij tellen geen calorieën. Iedereen telt mee. Ze delen verhalen over wat dik zijn voor hen betekent. En aan het einde van de avond loopt iedereen met opgeheven hoofd naar buiten!

In Vetarm spelen bewoners uit Amsterdam Noord, die worstelen met overgewicht, zichzelf op een manier die hun ervaringen niet problematiseert, maar met een lach en een traan juist invoelbaar en begrijpelijk maakt. Met o.a onder meer Rogier Schippers, Leon de Waal, Daphne Gakes, Wim, Jennifer, Tineke, Manu, Dicky, Karin, Cherley en vele anderen.

Een kaart kost regulier 17,50 euro, kortingticket CJP/Stadspas: 12,50 euro. Koop een extra steunkaartje voor 12,50 euro voor een ander die het niet breed heeft! Online te koop via www.parelsvoordezwijnen.com. Maximaal zestig plaatsen zijn beschikbaar, vooraf kaarten kopen is dus aan te raden. Indien nog beschikbaar ook kaarten aan de deur (geen PIN).

Neem een 'guilty pleasure' mee naar de voorstelling, bijvoorbeeld chips, madeleines, chocotoffs of borrelnootjes. Tijdens de voorstelling worden heerlijke hapjes geserveerd