Afbeelding
(Foto: JWvD)

Concerten startsein zomer

OOSTZAAN – Afgelopen zaterdag hebben de muzikale drie Oostzaan de zomer ingeblazen op het Kerkplein. Traditiegetrouw beginnen de drie altijd gezamenlijk met een Nieuwjaarsconcert, daar is nu het inluiden van de zomer bijgekomen.

Excelsior beet het spits af en kon haar concert uitspelen zonder een spatje regen, dat was opvolger Crescendo niet gegeven. Tijdens het concert was het rennen vanwege een pittige bui en dat gold niet alleen voor de muzikanten.

Echte fans

Maar een echte fan laat zich niet wegjagen door wat druppels en zodra de bui overdreef kwam iedereen weer tevoorschijn en namen de muzikanten weer hun plaats in. Tijdens de bui werd nog even een poging gewaagd om de sleutel van de kerk te bemachtigen, uitwijken naar de KunstGreep kon niet vanwege een voorstelling

Maar al die schijnbewegingen waren niet nodig, het werd droog en Crescendo kon haar bijdrage afronden.

Verwaterd

Toen was het de beurt aan Concordia en het leek erop dat zij het droog zouden houden. Leek, want het begon vies te spetteren. Niet hard genoeg voor een vluchtpoging, maar wel genoeg om kledderig te worden. Maar ook Concordia rondde haar bijdrage geheel af onder het toeziend oog van menig verwaterde Oostzaner.

Daarna werd met vereende krachten de bus ingeladen met de stoelen en instrumenten en het begin van de zomer was een feit. Een Nederlandse zomer wel te verstaan, want hier valt het weer nog steeds niet te voorspellen.