Joyce Smit in haar salon
Joyce Smit in haar salon (Foto: Vincent de Vries/RM)

Joyce Smit vertelt over haar schoonheidssalon

OOSTZAAN - Anderhalf jaar geleden verhuisde Joyce Smit haar Schoonheidssalon naar een nieuwe plek: Dahliasingel 69. Haar salon bevindt zich nu aan een natuurgebied en is bij Joyce aan huis. "Het geeft veel rust en door de huiselijke sfeer is het laagdrempelig, mensen stappen snel bij me binnen en zeker ook jongeren." In een eenmanszaak weten mensen wie de eigenaar is en dat is voor Joyce een voordeel. De klik met haar klanten vindt ze belangrijk.

Jongeren zijn gebaat bij de acnébehandelingen. "Ze vinden het belangrijk om er goed uit te zien. Ik vraag wat ze willen, pas de behandelingen aan de persoon en zijn of haar huidtype aan en tijdens de behandeling komen ze echt even tot rust. Ze liggen lekker, met hun ogen dicht, en ontspannen."

Goede basisverzorging

"Een goede basisverzorging van de huid is voor iedereen belangrijk", bevestigd Joyce. Een gezonde levensstijl helpt daarbij. De huid reinigen en beschermen tegen UV is nodig tegen uitdrogen van de huid, net daarbij genoeg water drinken en goede voeding." Naast een reinigende huidbehandeling richt ze zich in haar salon op een aantal extra's. Onder andere de kruindenpeelingen van Dëcaar. Dit is een intensieve behandeling voor een beter pigmentatie, minder rimpels en acné en het tegengaan van een oudere huid. "Elastine en collageen worden bij deze behandeling sneller aangemaakt. De cellen worden geactiveerd, waardoor de huid steviger wordt, de hoornlaag sneller wordt afgestoten en je een frissere teint krijgt." De peeling is honderd procent biologisch en bevat diverse kruiden.

Intense Pulled light

In haar schoonheidssalon verzorgt Joyce eveneens IPL(Intense Pulled Light)-behandelingen om te ontharen. Deze techniek gebruikt ze voor mensen die permanent van hun haargroei af willen. Hiervoor zijn zes tot tien behandelingen nodig. "TIjdens een IPL-behandeling wordt het haarzakje verhit, waardoor dit een verstoring in het haarzakje geeft en er geen haar meer groeit.

www.joycesmit.nl

Je kan het toepassen voor de bikinilijn, benen, de bovenlip. Als je nu begint, ben je in de zomer al van je haartjes af." Daarna is het nog wel een kwestie van bijhouden, maar dat hoeft slechts één of twee keer per jaar. Joyce lacht: "Als een soort APK-beurt. Voor hele blonde en grijze haren is het alleen niet geschikt."

Meer informatie over alle mogelijke behandelingen is te vinden op de website www.joycesmit.nl. Meer uitleg geeft Joyce graag telefonisch of via Whatsapp.