HBOK overtuigend kampioen

REGIO - HBOK is kampioen geworden van de derde klasse. Het team van trainer Jan de Haze kon dan ook na een seizoen weer terug keren naar de tweede klasse. De uitwedstrijd tegen Sv Kadoelen werd met 2-4 gewonnen.

Bij HBOK had men eigenlijk verwacht dat het terechte kampioenschap pas thuis op 11 mei gevierd kon worden. Echter concurrent Wartburgia verloor onverwacht van ZCFC. Kadoelen dat onder leiding staat van oud HBOK trainer Marc Onsia gaf zich echter niet makkelijk over. Doelman Raymond Dirven moest in de openingsfase al zijn klasse laten zien om een voorsprong van de thuisploeg te voorkomen. En spits Mitch van Ankeren had pech dat zijn treffer wegens buitenspel werd afgekeurd. Na een klein kwartier kwam HBOK toch op voorsprong. Na een goede combinatie tussen Achmed Ahahaoui en Mostapha el Aamrani kon laatstgenoemde scoren.

Kampioen derde klasse

Niet veel later kon Landry Monni de 1-1 scoren. Nog voor de pauze werd het echter 1-2 door David Zwiebel, het voorbereidende werk was gedaan door Ahahaoui.

Tweede bedrijf

In het tweede bedrijf kon Yannick de Wit via een strafschop 1-3 op het scorebord brengen. Door van Ankeren kwam de spanning weer terug. Kadoelen had daarna niet de kracht om gelijk te komen. Invaller Bruce Carstens kon in de slotfase het duel beslissen.

HBOK terechte kampioen

HBOK was de terechte kampioen. Het team van de Haze zal in de tweede klasse ongetwijfeld een rol van betekenis gaan spelen.