Musicalkoor Bel Canto tijdens een van de optredens in 2018.
Musicalkoor Bel Canto tijdens een van de optredens in 2018. (Foto: aangeleverd)

Musicalkoor Bel Canto speelt 'de Jantjes'

OOSTZAAN - Elk jaar in september houdt musicalgroep Bel Canto audities voor de nieuwe musical productie. Dit jaar spelen zij: 'de Jantjes', een musical met Amsterdamse humor en bekende liedjes.

Het stuk begint als drie vrienden, de Dolle, de Schele en de Blauwe, na het vervullen van hun dienstplicht afzwaaien. Maar het leven als gewone burgers valt ze zwaar tegen. Ze komen, net als de mensen uit de buurt, regelmatig samen in het café van Tante Piet in de Jordaan waar het dagelijkse lief en leed voorbij komt. Het lukt de Jantjes niet om zich aan de maatschappij aan te passen en werk te vinden. Zij raken in de problemen op het gebied van geld en van de liefde. Na de nodige feestjes, ruzies, een vechtpartij en een korte gevangenisstraf voor de Dolle, tekenen ze uit teleurstelling en geldnood voor het Koninklijk Nederlands-Indische Leger, om als koloniaal voor zes jaar te worden uitgezonden naar onze toenmalige kolonie Nederlands-Indië. Vlak voor hun vertrek lijkt het met de liefdes weliswaar weer goed te komen maar dat kan niets meer veranderen aan hun verplichte vertrek naar de Oost. Als de Jantjes tenslotte na zes loodzware jaren terugkeren naar Holland zijn zij niet meer met z'n drieën en is hun blik op het leven en op de wereld voorgoed veranderd. Maar in de oude vertrouwde Jordaan gaat het leven door alsof ze nooit weggeweest zijn.

Eind september 2019 start Musicalkoor Bel Canto vol enthousiasme met de repetities. ZIJ zijn op zoek naar nieuwe, vooral mannelijke leden die hen willen komen versterken. Wil je eerst even komen kijken en ervaren hoe wij te werk gaan, dan is dat mogelijk. Iedereen is van harte welkom om mee te zingen op hun open repetitie avonden dinsdag 10 en 17 september aanstaande om 20.30 uur. Heb je ambities om je aan te sluiten dan kun je ook meedoen op de auditie avond donderdag 26 september 2019.