Leren praten met je kinderen over pesten

DEN ILP - Heb je het idee dat er iets met je kind aan de hand is, maar kom je er niet achter wat? Heb je het gevoel dat het wordt gepest, maar wil je zoon of dochter er niet over praten? Kom dan op woensdag 25 september in de Week tegen Pesten naar de bijeenkomst van De Dappere Draak.

Bijeenkomst op 25 september

Pestexpert Inge van der Schee, en eigenaar en oprichter van De Dappere Draak, merkt dat ouders het pesten ook heel graag sámen willen oplossen met hun kind. Maar dat het in de praktijk toch best moeilijk blijkt om in gesprek te komen en te blijven.

Pesten maakt verdrietig

"Zeker als het over pesten gaat. Kinderen vinden het heel moeilijk om erover te praten, omdat ze zich schamen, bijvoorbeeld, of omdat ze inmiddels al zijn gaan geloven wat anderen van ze vinden. Het pesten maakt ze verdrietig en eenzaam, maar toch willen ze daar - hoe jong ze ook zijn - anderen niet mee te belasten. Maar práten over wat je meemaakt, is het belangrijkste wat er is. Dan pas kan er iets aan pesten gedaan worden."

Tijdens de bijeenkomst van 25 september, die speciaal bedoeld is voor ouders van wie de kinderen (vermoedelijk) gepest worden, krijg je tips en trucs die ouders kunnen helpen.

Gevoelig onderwerp

Als pestexpert heeft Inge van der Schee veel kennis over dit gevoelige onderwerp en hoe je daar het best mee om kunt gaan.

Gastspreker

Gastspreker is communicatiedeskundige Nicole Zweepe: "Tijdens de bijeenkomst gaan we onderzoeken wat de communicatiestijl van je kind is, wat de stijl is van jou als ouder, en op welke manier jij je kind het best kunt benaderen. Het wordt een interactieve en leerzame avond."
Geïnteresseerd? Kom woensdag 25 september om 9.30 uur naar de Ilper Vermaning, Den ILp 3. Toegang: gratis. Meer informatie? www.dedapperedraak.nl.


-















Met vriendelijke groet,





Inge van der Schee | De Dappere Draak
Sociale en mentale weerbaarheidstrainingen
www.dedapperedraak.nl
Tel. 06 24639625